Hatalmas bajba került Pilisvörösvár, a település működése veszélybe került. A város a Sberbank végelszámolása miatt nem jut hozzá az 1,6 milliárdnyi vagyonához, ez a pénz azonban elengedhetetlen fontosságú lenne a zavartalan működésükhöz. A város most törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ilyen helyzet többet ne fordulhasson elő.

Bentragadt a pénzük

Hatalmas bajba került Pilisvörösvár, ugyanis a város pénze bentragadt a Sberbanknál – erről a Facebookon írt az település önkormányzata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tárgyalás a Belügyminisztériummal

A bejegyzsében egyebek között azt írják “A városvezetés még pénteken március 4-én tárgyalt a Belügyminisztériumban a Sberbank végelszámolása miatt szükséges intézkedésekről; arról, hogy az Önkormányzat hogyan juthat hozzá mielőbb és maradéktalanul a Sberbanknál tárolt mintegy 1,6 milliárd forintos pénzvagyonához. A tárgyaláson dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkárral és dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárral találkozott Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

A megoldás keresése

Továbbá így fogalmaznak: “A banki végelszámolással érintett önkormányzatok közül Pilisvörösvár elsőként kapott lehetőséget az egyeztetésre. A tárgyalópartnerek pedig nagyon nyitottak és segítőkészek voltak a kialakult helyzetet és a megoldást illetően.”

Javaslatcsomag

“A városvezetők kész, kidolgozott koncepcióval és megoldási javaslatcsomaggal érkeztek a Belügyminisztériumba. A mai napon a vezetők a likviditási tervben meghatározták és be is nyújtották azt a minimális összeget tartalmazó javaslatot, amely a város működését és beruházásainak kivitelezését folyamatosan lehetővé teszi.”

Ez a cél

“A javaslat fontos célja, hogy Pilisvörösvár legkésőbb 2022. június 30-ig hozzájusson a banknál tárolt teljes pénzvagyonához. A biztonságos és stabil működés érdekében szükséges lenne, hogy állam biztosítsa Pilisvörösvár számára a Sberbanknál fennálló követelésállomány összegét, amit városunk a banktól beérkező kifizetésekből törlesztene folyamatosan.” – írják.

Sberbankkal is felvették a kapcsolatot

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a városvezetés már felvette a kapcsolatot a Sberbankkal, és a pénzintézetnél szintén tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy mielőbb hozzájuthasson a város a pénzeszközeihez.

Törvénymódosítási javaslat

“A belügyminisztériumi tárgyalást követően Strack Bernadett alpolgármester készített egy törvénymódosítási javaslatot is az önkormányzatok biztonságosabb számlavezetésére vonatkozóan. Ennek célja, hogy egy banki probléma esetén ne állhasson elő a mostanihoz hasonló helyzet egy város esetében sem. Az alpolgármester a törvénymódosításra vonatkozó javaslatot a mai napon nyújtotta be Pénzügyminisztériumhoz.” – zárják a posztot.

Itt a teljes bejegyzés:

Hamarosan várhatóak fejlemények

A Blikk kereste is a város önkormányzatát, akik a poszton túl nem kívántak nyilatkozni, azonban annyit hozzátettek, hamarosan várhatóak fejlemények az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pilisvörösvár – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu