Ahogy arról korábban beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, 2017 májusában egy kistarcsai társasház negyedik emeletéről kizuhant és meghalt egy hároméves kislány, Pannika. Kiderült, hogy a szülei nem értek haza, a keresztanyja, aki vigyázott rá, pedig elment, így egyedül maradt a gyermek. A rendőrök előtt is rejtély, miért találtak alkoholt a gyermek szervezetében és hogyan mászhatott fel egyedül az ablakba.

Egyedül volt otthon a kislány

2017 májusában Kistarcsán kizuhant egy negyedik emeleti ablakból Pannika. A pici a tragédia előtt egyedül volt otthon, mert alkalmi bébiszittere, aki egyben a keresztanyja is, hamarabb elhagyta a lakást, mint ahogy a szülők hazaértek volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keresztanyja vigyázott rá, de elment

Négy évvel ezelőtt Pannikára a keresztanya vigyázott, mert a szülei mindketten éjszakai műszakban dolgoztak. Az ideiglenes bébiszitternek azonban hamarabb el kellett jönni a lakásból, mint ahogy a szülők hazaértek, így a pici egyedül maradt a negyedik emeleti albérletben. A mai napig rejtély, hogy ezután pontosan mi történt, ami biztos: a kislány kizuhant.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Apja talált rá az utcán

Pannikát a munkából hazaérkező édesapja találta meg a ház előtt a gyepen. Akkor még élt a kislány, apukája felemelte és rohant vele a lakásba, miközben párja hívta a mentőket. Hiába került gyorsan kórházba, a gyereket az orvosok nem tudták megmenteni. EZT IS OLVASD EL:
„Semmit nem enyhült a fájdalom a szívemben, csupán szép lassan megtanultam együtt élni ezzel a pokolian kínzó érzéssel” – börtönt kaphatnak a 4. emeletről kiesett kistarcsai kislány szülei

Rejtélyes furcsaságok

Az ügyben vannak furcsaságok. Kiderült, hogy a szülők – bár egy ideig tagadták – pontosan tudták, hogy a keresztanya, ha rövid időre is, magára hagyja a gyereket. A kislány vérében alkoholt találtak, de a leginkább meglepő az, hogy a poligráfos vizsgálaton csak az apuka ment át, az anyuka megbukott. Ez feltételezni engedi, hogy Pannika halálával kapcsolatban elhallgat valamit. IDE KAPCSOLÓDIK: Megszólalt a hős rendőr, aki újraélesztette az újpesti társasház második emeletéről kizuhant kislányt – videó

Elköltözött a keresztanya

Nem bírta tovább, elköltözött a lezuhant gyermek, Pannika keresztanyja, Renáta. A fiatal nő pár méterre lakott a tragédia helyszínétől, ahányszor kilépett a kapun, újraélte a borzalom minden pillanatát. Egy ideig harcolt az érzéseivel, azt gondolta, hogy egy idő után talán valamelyest enyhül a fájdalom, de nem így lett, ezért végül belátta: egyetlen választása van, egy messzi városban új életet kezdeni – írja a Blikk.

Megviselte a gyermek halála

„A mai napig nagyon megvisel Pannika elvesztése, ezért is költöztem el. Egyszerűen nem bírok ott létezni, ahol ez a borzalom megtörtént. Én egy házzal laktam arrébb, így amikor csak kiléptem az ajtón, újra feltört belőlem minden fájdalom” – tolmácsolta fájdalmas vallomását az ügyvédjén keresztül a Blikknek Pannika keresztanyja.

Vádemelés

A fiatal hölgynek közben azzal is szembe kell néznie, hogy az ügyből rendőrségi eljárás lett, már a vádemelés is megtörtént. EZT IS OLVASD EL: Megbukott a koronatanú a hazugságvizsgálaton: lehet, mégis tudják, hol van VV Fanni holtteste

Hazugságvizsgáló

A szülőket és Renátát is kiskorú veszélyeztetésével vádolják. A szülők azt állították, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy Renáta magára hagyja a kislányt, miközben a hazugságvizsgáló kimutatta, hogy az anya biztosan tudott erről a nem elhanyagolható információról. EZ IS ÉRDEKES: Újabb Szent László kórházas orvos bukott meg: soron kívül adta be a koronavírus elleni vakcinát, így játszotta ki a rendszert

Szólt a szülőknek, hogy elmegy a lakásból

„Ügyfelem az első perctől mondta, sőt, sms-üzenetekkel is tudta bizonyítani, hogy többször jelezte a szülőknek, konkrétan az anyának, hogy mikor kell elmenni a lakásból. Nem tehetett mást, időre be kellett érnie a munkahelyére. Renáta nem fél a bírósági tárgyalástól, hiszen az eljárás alatt is végig igazat mondott.” – szögezte le Renáta ügyvédje, dr. Varga Zoltán.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció