A rendőrségre 2023. október 22-én 17 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a József Attila út egyik lakóházában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzik.

Elzárták a gázt

A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A házat a rendőrök kiürítették, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bejutottak a lakásba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eljárás indult

A fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy panelházban történt

A Pécs Aktuál információi egy 10 emeletes panelházban történt az eset, a 6-os út József Attila út és Tüzér utcai kereszteződés közelében. Arról, hogy pontosan mi állhatott a nő tervének hátterében egyelőre nincsenek információk.

Robbantás Esztergomban

A történet már csak azért is hihetetlenül drámai, mert pár nappal ezelőtt helyezték végső nyugalomra azt a rendőrt, aki még szeptemberben vesztette életét az esztergomi robbantásban.

Többen megsérültek

Szeptember 20-án számolt be a Kékvillogó arról, hogy robbanás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek. Egy férfi egész nap robbantással fenyegetőzött a település külterületi részén, este pedig beváltotta az ígéretét.

Csapdát állított

A robbantónak rengeteg adóssága volt, csapdába csalta a rendőröket, mert bosszút akart állni rajtuk a kocsija lefoglalásáért. A tragédia ezután történt, egy TEK-es és maga a robbantó is meghalt.

Nem volt halálos áldozata a TEK-nek

A TEK-nél vagy annak elődeinél eddig legfeljebb arra volt példa, hogy megsérültek rendőrök egy-egy műveletben, de ez sem gyakran fordult elő. Az egyik ilyen, nyilvánosan is ismert eset még 2013-ban volt, amikor egy TEK-es hasba lőtte a kollégáját. 

Robbantás Dombóváron

Ha pedig ez nem volna elég szörnyű, az esztergomi esetet követően néhány nappal egy férfi felrobbantotta a dombóvári lakását. Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta rosszban volt a szomszédaival, ezért robbanthatott fel egy gázpalackot a Tolna megyei férfi. A lakás tulajdonosa kirepült az ablakon, mentőhelikopter vitte kórházba. Nem sokon múlt, hogy megismétlődjön a szeptemberi esztergomi tragédia. Csak a szerencsének köszönhető, hogy mások nem sérültek meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

„Hatalmas volt robbanás, 25 hónapig voltam katona, de ilyet még ott sem láttam” – a szomszéd szerint órákon át érvelt saját igaza mellett az esztergomi robbantó

Kiemelt kép: Google Maps