A svéd bútoráruház idén is megrendezi a fenyőfaakcióját, amellyel elsősorban azok járhatnak jól, akik nagyobb fára pályáznak.

Ettől olyan különleges az IKEA akciója

Egy nagyobb fenyőfa beszerzése a fővárosban nem olcsó mulatság. A legtöbb helyen ötszámjegyű összeget is elkérhetnek az árusok a 2-3 méteres fákért. Az IKEA azonban ennél kedvezőbb lehetőséget kínál. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden fa egységes áron lesz kapható

Az áruház akciójának keretein belül minden fenyőfát azonos, 8990 forintos áron fognak kínálni. Az, aki szeretne fához jutni, jobb, ha időben megy érte, várhatóan ugyanis rengeteg ember érdeklődését felkelti az ajánlat. Tavaly is kígyóztak a sorok, amikor meghirdették a vásárt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ekkortól lesz az akció

A svéd üzled december 1-jétől csütörtöktől kínálja megvásárlásra majd a fenyőfákat. A jó minőségű fenyőket ráadásul az IKEA Family klubtagsággal rendelkezők bónusszal vásárolhatják meg. A fenyő árának felét érő, azaz 4500 forintos utalványt kapnak kézhez. Ezeket az utalványokat 2023. január 2-tól lehet majd beváltani március 31-éig.

Ezek is érdekelhetnek!

Itt is lesz mennyiségi korlátozás

Az IKEA szeretné elejét venni a felvásárlásoknak. Egy vásárlónak legfeljebb tíz fenyőfát adnak el. A készletek korlátozottak, így a fenyőfák még így is hamar elfogyhatnak.

Nagyot drágultak a fenyők

Tavaly a svéd üzletnél 6990 forintért lehetett kapni a fenyőfákat, idén pedig ez az ár ahogyan említettük, 8990 forint lesz. Ez közel 30 százalékos emelést jelent. Ez magasabb drágulás, mint ami a hivatalos inflációs adat Magyarországon.

Nem tudni, milyen fákat árulnak majd

Az IKEA egyelőre nem közölte, milyen típusú fenyőket lehet majd kapni. Az eddigi tapasztalatokból arra lehet következtetni, hogy várhatóan nordmann fenyőkhöz tudnak majd hozzájutni a vásárlók.

Budapesten nem olcsó fenyőfát vásárolni

A Portfolio cikke emlékeztet, hogy az utcai árusok már 2020-ban is elkértek 10 ezer forint feletti összegeket 125-150 centiméter közötti nordmann fenyőkért. Várhatóan a kereskedők idén legalább 10%-kal fogják emelni az áraikat, de az sem kizárt, hogy ennél nagyobb drágulás is lesz egy-egy árusnál.

Sokmindentől függ fenyő ára

Fontos befolyásoló tényező, hogy hazai vagy import fenyőről beszélünk. Az import fenyők ára akár 30%-kal is drágulhat a Pénzcentrum szerint. Az átlagár alakulása függ a mérettől, a beszerzéstől és a munkaköltségektől is.

Vannak konkrét becslések is

Szintén a Pénzcentrum derítette ki azt, hogy mennyibe kerülhetnek a különböző fenyők méterárai. A lap azt írja, 4-5 ezer forint lehet a lucfenyő átlagos méterára. Az ezüstfenyőért 5-6 ezer forintot, a nordmannért pedig 6-8 ezer forintot is kérhetnek méterenként. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: MTI/Mónus Márton