A karácsonyi hangulat nélkülözhetetlen kellékei a fények. A megemelkedett rezsiköltségek miatt idén a villanyszámlán sok helyen spórolni kell.

Alternatív megoldás

Budapest 2. kerületében nem a szokványos módon várják a karácsonyt. A hagyományos díszkivilágításra ugyanis nincs pénz az idén. Találtak rá megoldást, hogy mégse legyen szomorkás hangulatú az ünnep. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az óvodák és az iskolák fogtak össze

A kirakatokat ezúttal helyi óvodák és iskolák segítségével dekorálták ki. Mindez együttműködésben történt a Margit-negyed projekttel. A munkából több bérlő alaposan kivette a maga részét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

22 intézmény dolgozott össze

Az együttműködés keretein belül 22 óvoda és iskola összefogásának köszönhetően díszítettek fel 21 Margit körúti kirakatot. Lenyűgöző kirakatdekorációk készültek. A 2. kerület Facebook oldala szerint még több dísz elkészülése van folyamatban.

Tájékoztatókat is kihelyetek

Az egyes dekorációkhoz azt is kihelyezték, hogy melyik intézmény készítette. Így a járókelők megtudhatják, hogy pontosan melyik iskola vagy óvoda gyermekei, pedagógusai vettek részt az ünnepi hangulat megteremtésében. Érdemes megtekinteni az alkotásokat, mert látszik, hogy sok munka van bennük.

Egy galéria az elkészült alkotásokról

Az embereknek tetszik a kezdeményezés

Több hozzászóló tetszését fejezte ki a kezdeményezés kapcsán. Még külföldi hozzászóló is küldött dicsérő üzenetet komment formájában a 2. kerület által közzétett bejegyzés alatt. Van, aki szerint ráfért a dekoráció a kirakatokra, mert egyre több volt üres az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetnek!

Egyre több a kreatív megoldás a kerületben

A Mechwart ligetben a fenntarthatóság jegyében készült a karácsonyi világítás. Korlátozott módon világítják ki az utcákat a 2. kerületben, de igyekeztek azért megteremteni valamelyest az ünnepi hangulatot. Több napelemes fényfüzért is bevetnek, hogy ne terheljék az égősorok a költségvetést.

A járókelők is hozzátehetik a maguk részét

Azok, akik szeretnének hozzájárulni az ünnepi hangulathoz, maguk is tehetnek ezért. Egyes égők működéséről kerékpár-meghajtással lehet gondoskodni. Ezeket bárki kipróbálhatja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így működik a kerékpár-meghajtású díszvilágítás

Kiemelt kép: ünnepi díszbe öltöztetett 2. kerületi kirakat – Forrás: II. kerület (Budapest) Facebook oldala