A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett nekik. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.

Sorra érkeztek a bejelentések

Makádtól – Szigetújfaluig, sorra érkeztek 2022. március és május között a feljelentések betörésekről. Hol a lakatot vágták le, hol pedig a csukott  de nem zárt ajtón egyszerűen beosontak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vittek mindent

Volt, hogy saját kulccsal, vagy éppen megtévesztéssel kerültek beljebb a lakásba. Nem válogattak, vittek mindent, ami elnyerte a tetszésüket és úgy vélték, pénzzé tehető: létrát, kanna benzint, vashulladékot, gáztűzhelyet, talicskát, elektronikai készülékeket egyaránt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

Mélyen a zsebükbe kell nyúljanak a dohányosok: akár 2000 forint is lehet egy doboz cigi ára

Azonosították őket

A ráckevei rendőrök adatgyűjtése néhány nappal ezelőtt hozott eredményt, azonosítottak a betöréssorozattal összefüggésbe hozható 39 éves P. Tamást, és 26 éves élettársát.

Megeredt a nyelve

A nő először csak egy „balhét” ismert be, ám a bizonyítékok hatására megeredt a nyelve és feltáró jellegű, részletes vallomást tett. Beszélt azokról, amiket a párja egyedül követett el, de azokat is felsorolta, amelyekben mindketten részt vettek.

A férfi nem volt ilyen bőbeszédű

A férfi egynél többet nem volt hajlandó elismerni, sőt állítása szerint a sértettel később azt is megbeszélte és bocsánatot kért, de még nem tudták rendezni a „sarukat”.

Ez is érdekelhet:

Kattant a bilincs a zsarolóbanda tagjainak csuklóján: videón, ahogy lecsap rájuk a TEK

Eljárás folyik

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon védekező társa ellen több rendbeli lopás bűntettének és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu