Tűz keletkezett egy budapesti raktárban, a város felett gomolygó fekete füst több kilométerről látható volt.

Itt volt a tűz

Egy 10. kerületi Fertő utcai raktárban csaptak fel a lángok; a 100 négyzetméteres könnyűszerkezetes épületben gumi- és műanyagalkatrészeket, -szerkezeteket és -bútorokat tároltak. A fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a lángok elfojtását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni fotó:

Budapest, 2023. augusztus 15. Tűzoltók egy X. kerületi Fertő utcai raktárban, amely kigyulladt 2023. augusztus 15-én. A 100 négyzetméteres könnyűszerkezetes épületben gumi- és műanyagalkatrészeket, -szerkezeteket és -bútorokat tároltak. MTI/Mihádák Zoltán

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kigyulladt a konyha

Ahogy írtunk róla, kigyulladt egy étterem konyhája szombaton a Széll Kálmán téren. A tüzet a fővárosi hivatásos és rózsadombi önkéntes tűzoltók oltották el. Információink szerint a lánglovagok a Pingrumba étterem előtt vonultak fel.

A tetőszerkezet is lángra kapott

A lángok átterjedtek a nagyjából száz négyzetméteres ingatlan tetőszerkezetére is. A közel ötven vendég még a tűzoltók érkezése előtt elhagyta a közel-keleti éttermet.

Máshol is segítettek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy vonat utasainak segítettek a nagykátai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók Tápiószecsőn, a Kodály Zoltán utcánál. A szerelvény műszaki hiba miatt megállt a nyílt pályán, és nem tud továbbmenni. 

Mentesítő vonat

A rajta utazó tizenöt ember az egységek közreműködésével szállt át a mentesítő vonatra. Tápiószecső és Sülysáp között az egyik vágányon nem közlekedhettek a vonatok felsővezetéki zárlat miatt – adott tájékoztatást a Mávinform.

Nagyobb menetidő

Az utasok Szolnok–Budapest között másik vonattal utazhattak. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

MTI/Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI