Orbán Viktor csütörtökön és pénteken Brüsszelben tárgyalt. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ezt követően jelentette be a mai napon, hogy újabb kormányinfóra kerül sor.

Ekkor lesz a kormányinfó

Szentkirályi Alexandra a hivatalos Facebook oldalán tett közzé egy rövid bejegyzést, amiből kiderül, hogy október 22-én szombaton 11:30-tól lesz a rendkívüli kormányinfó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt lehet majd nyomon követni

A rendkívüli kormányinfót az M1 televízió élőben fogja közvetíteni, de a Magyarország Kormánya Facebook oldalon is lesz élő közvetítés.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erről lesz szó valószínűleg

Miután csütörtökön és pénteken Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Brüsszelben tárgyalt, így vélhetően erről a tárgyalásról lesz majd szó ezúttal.

Ezek is érdekelhetnek!

Az energiaválság kapcsán is lehetnek bejelentések

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, alternatív fűtési lehetőségekről érdeklődik az óvodák és iskolák fenntartóitól a Köznevelésért Felelős Államtitkárság. Nem volna meglepő, ha az energiaválsággal kapcsolatos bejelentést is tennének majd.

Legutóbb a pedagógusok béremeléséről volt szó

Utoljára október 13-án csütörtökön volt kormányinfó. Akkor azt ígérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ha létrejön az Európai bizottsággal a megállapodás, akkor jövőre 21%-kal, a rákövetkező évben pedig 25%-kal, majd egy év múlva 29-30%-kal emelhetik a pedagógusok bérét.

A családtámogatásokról is beszéltek

Gulyás Gergely elmondta, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére jövőre legalább annyit fordítanak családtámogatásra, mint az idei év során.

A nemzeti konzultáció helyzete

A Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor közölte, hogy október 14-étől postázzák a nemzeti konzultáció kérdőíveit.

A gázellátás biztosított

Gulyás Gergely a magyar energetikai helyzet kapcsán leszögezte, hogy a gázellátás akkor is biztosított lenne idehaza fél évig, ha nem érkezne gáz.

A forint már akkor is gyengélkedett

A forint árfolyama már az akkori kormányinfó idején sem volt túl erős sem az euróval, sem a dollárral szemben. Gulyás Gergely annyit mondott, hogy a kormány mindent megtesz, amit képes. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gulyás Gergely – Forrás: Archív