Niedermüller Péter rezsitámogatási akciót hirdetett. Az erzsébetvárosiak az október 1-től április 15-ig tartó időszakra igényelhetik a támogatást. Sokaknak nagy segítséget jelenthet a havi 15 ezer forint.

Idén is lesz rezsitámogatás Erzsébetvárosban

A városrész első embere, Niedermüller Péter fontos hírt tett közzé néhány órával ezelőtt a közösségi oldalán. Azt írta, idén ismét igényelhet a havi 15 ezer forintos rezsitámogatás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokaknak van szüksége segítségre

“Tavaly arra készültünk, hogy a rezsicsökkentés kormányzati eltörlése és az orbáni infláció miatt sokak megélhetése és lakhatása fog veszélybe kerülni. Ezért alakítottuk át a szociális támogatási rendszerünket és a számok azt mutatják, hogy igazunk lett, sokaknak van szüksége segítségre” – írta Erzsébetváros polgármestere.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Sokan éltek a lehetőséggel

Az előző fűtési szezonban több mint háromszor annyian kaptak rezsitámogatást, mint az előző időszakban. Niedermüller Péter azt kérte követőitől, hogy aki ismer olyan személyt, akinek gondot jelent kifizetni a fűtési számlákat, annak hívják fel a figyelmét az erre a lehetőségre.

Szeretnének mindenki számára megoldást találni

A Humánszolgáltató Iroda szakemberei azon dolgoznak, hogy aki hozzájuk fordul, annak megoldást találjanak a problémájára. Az ügyintézés egyszerűbb, mint korában, mivel a kerületet utcák szerint osztották fel, és minden területnek van szociális ügyintézője. Az épület a Garay utca 5. szám alatt található.

A bizalom kiépítésén dolgoznak

Az új rendszerben az adott területen élő lakosok és a velük foglalkozó ügyintézők között személyesebb lehet a kapcsolat, így nagyobb lehet a bizalom is. Létrehoztak egy táblázatot, amely az ügyintézők elérhetőségeit tartalmazza. Így velük akár telefonon, akár e-mailben is könnyebben fel lehet venni kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetnek!

Csak az átlagfogyasztásig élnek a rezsicsökkentett árak

2022 nyarán lépett életbe egy fontos változás a rezsi kapcsán. Ettől kezdve az átlagfogyasztás erejéig marad rezsicsökkentett az ár. A gáz esetében 1729 köbméter, áram esetén pedig 2523 kilowattóra évente az átlagfogyasztás.

A többgyermekes családoknak extra kedvezmények járnak

Háromgyerekes családok évente további extra 600, négygyermekesek pedig minden gyermek után további 300 köbméterrel több gázt kaphatnak kedvezményes áron.

A többség átlagfogyasztónak számít

A Technológiai és Ipari Minisztérium szerint az 5,6 millió áramfogyasztóból 4,2 millió legfeljebb átlagfogyasztású vagy még azt sem éri el az energiafelhasználásának mértéke. Gáz esetében 3,5 millió fogyasztóból 2,6 millióra tehető azok száma, akiknek nem haladja meg a fogyasztása ezt az átlagot. Sokan vannak olyanok, akik alig valamivel lépik át az átlag értékeket, őket spórolásra ösztönözték, hogy a határértékeken belül tudjanak maradni.

Nem történt azóta változás

2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfelek számára a rezsicsökkentett energiát. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Németh Szilárd leszögezte, hogy a rezsicsökkentés finanszírozásához szükséges összeg 2024-ben is rendelkezésre áll a költségvetés rezsivédelmi alapjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels