Vészesen emelkedik a fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig még sosem volt ennyire durva a helyzet.

Több mint 7000 beteg

A járvány kirobbanása óta nem volt ennyire magas a napi új fertőzöttek száma. A legfrissebb jelentések szerint 7269-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, míg a betegségben elhunyt 146 beteg – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. 

Még sosem voltak ilyen magas számok

Az új fertőzöttek száma még sosem volt ilyen magas, az eddigi legtöbb új esetet november 28-án jelentették, amikor 6819 főnél mutatták ki a koronavírust. Egyébként a több mint 35 ezer teszt 20 százaléka pozitív eredményt mutatott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyre több a fertőzött

A kormányzati oldal szerint továbbá 459 816-ra nőtt a fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 765-re emelkedett, a gyógyultak száma 333 045.

Riasztóan sokan vannak lélegeztetőgépen

A portál szerint az aktív fertőzöttek száma 111 006-ra nőtt. Kórházban pedig 7243 koronavírusos beteget kezelnek, akik közül 751-en vannak lélegeztetőgépen, ez is rekord. Egy nap alatt több mint 70 beteg került lélegeztetőgépre.

Folyamatosan oltanak

A pénteki káoszhoz képest egyre többet oltunk, eddig már 949 497 embert beoltottak, közülük pedig már 304 880-an a második oltást is megkapták. Jelenleg közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik.

Zajlik tovább az oltási program

A pénteki baki ellenére arról tájékoztattak, hogy az oltási program rendben és ütemezetten zajlik a hétvégén is, a regisztrált időseket a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna vakcinákkal, míg a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával oltják be.

Felfüggesztették az Astra Zeneca-oltásokat

Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felétől ezzel a vakcinával is folytatják az oltakozást.

Újabb korlátozások jönnek

Mint mi is megírtuk, csütörtökön újabb korlátozó intézkedéseket kellett elfogadnia a kormánynak a számok drasztikus emelkedése miatt. „Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet” – írták.

Bezárnak az üzletek

Tájékoztattak, hogy március 8-tól március 22-ig tartó két hétben az üzleteket az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac kivételével be kell zárni.

Szünetelnek a szolgáltatások is

Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. Nőnapon, március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk. Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesztelés – Forrás: MTI/Varga György