Vasárnap reggel riasztást adott ki a gödi Samsung-gyár tűzjelző berendezése, egyesek robbanást is hallottak. A fővárosi és a váci tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Riasztás vasárnap reggel

A katasztrófavédelem közleménye szerint vasárnap kora reggel Göd felső küszöbértékű üzeme főépületének egyik helyiségéből a tűzjelző jelzést adott, a beépített automata tűzoltó berendezés működésbe lépett, a létesítményi tűzoltók megkezdték a kiürítést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

150 dolgozó hagyta el az érintett területet

A riasztott váci és fővárosi hivatásos tűzoltóegységek kiérkezésekor tűz már nem volt, a jelzéssel érintett szinten senki nem tartózkodott, az alsó szintet százötven dolgozó hagyta el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem került veszélyes anyag a levegőbe

A hivatásos egységek átvizsgálják és átszellőztetik a nagy alapterületű épületet. A tűzeset a lakosságot nem veszélyeztette, amiatt veszélyes anyag nem került a környezetbe, a hatóság a kivizsgálást megkezdte.

Elektromos panel gyulladt ki

A tűzesetről Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere is beszámolt, így fogalmazott: „Zajlik az oltás, miután egy elektromos panel kigyulladt az egyik épület felső szintjén. A Samsung képviselete azt jelezte, hogy nem tartózkodott senki a helyszínen.” Ezt se hagyd ki: Veszélyes elektrolit-szivárgás a gödi Samsung-gyárban, a polgármester elől is elhallgatták az üzemzavart

Gyár a házak közelében

A polgármester hozzátette: „Ilyen baleset bármelyik gyárban előfordulhat. Kevésbé lenne aggasztó mondjuk, ha nem a lakosoktól egy kőhajításra lenne, vagy ha egyébként tudnánk, hogy minden hatósági előírásnak megfelelnek. A valóság viszont az, hogy a katasztófavédelem még azt sem hiszi el, hogy az önkormányzat érintett a gyárral kapcsolatban.” Ide kapcsolódik: A Samsung-gyárból is származhat az a méreganyag, amit a gödi kutakban találtak

Robbanást hallottak?

A polgármester posztja alatt egy hozzászóló arról ír, hogy a dolgozók robbanást hallottak. Ezt a katasztrófavédelem nem erősítette meg. A poszt alatt közben vita bontakozott ki arról is, hogy volt-e tűz egyáltalán és a gyár tájékoztatta-e a lakosságot vagy sem. Témába vág: “Sajnálom, de nem tudok erről még beszélni”-összetört a Samsung gyárban meghalt karbantartó családja, a 27 éves Richárd életéért egy hétig küzdöttek a kórházban

Feszültségforrás

Gödön a Samsung SDI gyáregysége régóta feszültségforrás, hiszen a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította a területet, a Samsung helyi adóját pedig átirányították a megyeházára, vagyis Gödnek nem sok haszna van az óriási akkumlátorgyárból. Ez is érdekelhet: „Az agglomerációba építjük a világ legnagyobb akkumlátorgyárát, akarjátok-e? Na ezt senki sem kérdezte meg” – mondják Gödön, ahol katasztrófára készülnek a Samsung gyár mellett élők

Fontos ágazat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt ágazatként kezeli az elektromos autókhoz készülő akkumlátorok magyarországi gyártását. Több városban pörgetik fel a gyártást, legutóbb Kelet-Európa legnagyobb ilyen gyárépítését jelentették be Debrecennél.

Megbízható akkumlátorok

Magyarország előkelő helyen áll a világban az elektromos autók hajtását biztosító akkumlátorok gyártásában. A kormány célja, hogy húzóágazatot építsen ebből, hiszen a jelenlegi trendek szerint az elektromos autózásé a jövő, a sok millió autóhoz pedig megbízható aksik kellenek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közel van Budapesthez a gödi gyár

Kiemelt kép: Samsung-gyár Gödön