Szijjártó Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hatalmas Szputnyik V szállítmány érkezik Magyarországra, az eddigi legnagyobb. A külügyminiszter tájékoztatása szerint 280 ezer adag vakcinát pakolnak kamionra Moszkva mellett.

Újabb szállítmány érkezik

A miniszer legújabb facebookos bejegyzése szerint újabb 280 ezer adag vakcina érkezik Moszkvából. A szállítmány 180 ezer adag első oltást és 100 ezer adag második oltást tartalmaz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Legnagyobb orosz szállítmány

Szijjártó szerint ez a szállítmány lesz az eddigi legnagyobb, ami Oroszországból érkezik. Mint írta, “rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lassan teljesítik a megrendeléseket

A miniszter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól. Ugyanakkor egy korábbi szerződés értelmében már 600 ezer adag vakcinát le kellett volna szállítania az oroszoknak február 21-ig, ehhez képest ezzel az új szállítmánnyal sem fogják tudni teljesíteni a vállalt vakcinamennyiséget – írja a 444.

92 százalékos a Szputnyik V

A külügyminiszter korábban kifejtette, hogy az orosz vakcina  92 százalékos hatékonyságú. Szerinte ez jó hír, mert a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat az orosz oltóanyagok beszerzéséről.

Számít a gyorsaság

Szijjártó Péter szerint különösen fontos a gyorsaság, mert mint mondta, “ha csak egy nappal tudjuk előrehozni az oltási menetrend végrehajtását, 100-150 ember életét meg tudjuk védeni, több mint kétezer ember megfertőződését tudjuk megakadályozni és 10-15 milliárdnyi kártól tudjuk megmenteni a magyar gazdaságot”.

Orbán Viktor a kínai vakcinát kapta

Mint megírtuk, vasárnap délelőtt Orbán Viktort is beoltották a kínai Sinopharm vakcinával, és a miniszterelnök elmondta, hogy jól érzi magát az oltás után. “Láthatják, kutya bajom” – jelentette ki Orbán.

Ez is érdekelhet

Áder is a Sinopharmot kapta

A héten megkapta a kínai Sinopharm vakcinát a köztársasági elnök is, aki mielőtt beoltatta volna magát, beszélt Szlávik Jánossal és a saját háziorvosával is azzal kapcsolatban, hogy ők milyen oltást javasolnak neki. Mindketten azt mondták Ádernek, hogy ne várjon más vakcinákra, hanem oltassa be magát minél előbb.

Mutatjuk Szijjártó Péter bejegyzését

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vakcinaszállítmány – Forrás: Facebook/Szijjártó Péter