A család az 5,5 millió forintos hitel törlesztőrészletét 6 éven át fizette, mégis 9 milliót kellett végtörlesztésként kicsengetniük. A megemelkedett törlesztőrészlet miatt a házuk eladásából fedezték ezt az összeget. A maradék pénz nem volt elég egy új ház árára, így szokatlan megoldáshoz kellett folyamodniuk.

Durván megemelkedett a törlesztőrészlet

Amikor a törökbálinti család felvette az 5,5 milliós hitelt, még csak 34 ezer forint volt a havonta fizetendő összeg. Ez idővel 80 ezer forintra emelkedett. Ezt azonban már nem tudták tovább fizetni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betelt a pohár

Orosházi Erzsébet megelégelte a magas törlesztőrészletet. Úgy döntött, hogy eladja a házat, és végtörleszt. Végül 9 milliót kellett kifizetnie annak ellenére, hogy a korábbi részleteket rendben fizette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem maradt elég pénze a családnak új házra

A család a végtörlesztés utáni pénzből új családi házat nem tudott vásárolni. Erzsébet vett egy telket, amin volt egy leromlott állapotú épület. Annak csak az alapját tudták használni, új házat kellett építeni.

Egy ideig nem volt fedél a család feje felett

Erzsébet a gyermekeivel meglepő megoldást választott. A családanya elárulta a Blikk számára, hogy két sátrat állítottak fel az építési telken, Erzsébet pedig a saját kezével építette fel a házukat. Mivel mindez nyáron történt, a jó idő lehetővé tette, hogy sátrakban aludjanak.

Nem volt egyszerű az életük

Tisztálkodni csak vizeskannákból tudtak, de wc használatára sem volt lehetőségük. Ezért amikor a szükség úgy adta, a közeli bevásárlóközpont mellékhelyiségeit keresték fel. A holmijaikat egy nagy ezüstfenyő tövében, letakarva tárolták.

Szinte mindent a családanya csinált

Erzsébet lakberendezőként tisztában volt jó néhány dologgal az építőipar kapcsán. A könnyűszerkezetes ház falait ács húzta fel, a kéményt pedig kőművessel építtette. Ezen felül minden mást ő maga csinált meg.

Ezek is érdekelhetnek!

Senki nem szólt rájuk egy rossz szót sem

A családanya azt mondta, a szomszédok furcsán néztek rájuk eleinte, amikor a sátrakat felállították, ám rossz szót nem kaptak senkitől. Úgy véli, sikerült egy olyan házat felépíteniük, ami megfelel minden igénynek.

Erzsébet szerény maradt

A nő azt szokta mondani arra a kérdésre, hogy példaképnek gondolja-e magát, hogy a legfontosabb, hogy mind a három gyermeke egészséges. Tudja jól, hogy az okozhatja egy család számára a legnagyobb kihívást, ha valaki beteg.

Eladja a minifarmot

A ház még 2014-ben épült, a gyermekek már kirepültek az otthonból. Erzsébet vidékre szeretne költözni, és úgy döntött, eladja a házat. Az 1000 négyzetméteres telken lévő ingatlant 69 millió forintért árulja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Unsplash