Komoly atrocitás ért egy apát, aki a kislányával utazott. A vonaton két alak támadt rájuk, egy éles tárggyal fenyegették őket. Kiderült, hogy egy kecskeméti és egy örkényi illető volt a rabló.

Örkény környékén történhetett

A Pest vármegyében, a Dabasi járásban található Örkény, amelynek közösségi csoportjában terjedt egy bejegyzés. Arról szólt a poszt, hogy egy kislányát a karjában tartó apát raboltak ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A semmiből bukkantak elő a támadók

Az apa és kislánya egyedül ültek egy vasúti kocsiban. Két alak egyszer csak a semmiből bukkant fel. Rögtön közelíteni kezdtek az apa felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Éles tárggyal fenyegetőztek

A rablóknál volt egy éles tárgy, azzal adtak nyomatékot annak, hogy nem viccelnek. “Ugye, nem akarsz bajt?” – kérdezték az apától. Ezt követően az apa kétezer forintot adott át a támadóknak.

Az apa nem akart kockáztatni

A két férfi azt állította, hogy a testvére ötezer forintos tartozását szeretnék behajtani. Először az édesapa elutasító volt, amikor azonban előkerült az éles tárgy, inkább engedett a rablóknak. Nem szerette volna veszélybe sodorni a gyermeke életét.

Beérték ennyivel a támadók

A rablók zsebre tették a kétezer forintot, majd kereket oldottak. Egy rendőr észrevette a közösségi médiában terjedő bejegyzést, és riasztotta a kollégáit, írta meg a Metropol. A zsaruk hamar kézre kerítették a támadókat.

Kiderült, kik voltak a rablók

A rablást egy kecskeméti férfi valamint egy örkényi társa követte el. Először tagadták, hogy éles tárggyal támadtak volna a férfira. Azt mondták, hogy a pénzt csak elkérték, majd eltették, miután megkapták.

Ezek is érdekelhetnek!

Letartóztatták a párost

Az ügyészség és a bíróság nem hitt a rablóknak, inkább a dabasi rendőrökkel értett egyet. A két támadót rablás vétsége miatt letartóztatták. Sorsuk felől később fog döntés születni.

Az erőszakoskodó utasoknak üzent a MÁV és a Volán

Nemrég számoltunk be arról, hogy a MÁV-Volán csoport figyelemfelhívó kampányt indított. Az akció célja a munkavállalóik elleni támadások megelőzése. A társaság a holnapján és a közösségi média felületei hívta fel a figyelmét, hogy nem lehet erőszakkal megoldani a nézeteltéréseket.

Kamerák vannak mindenhol

Az utasforgalommal érintett területeken közel 420 helyszínen vannak kamerák. A buszokon, valamint a MÁV-START elővárosi motorvonatain, a személykocsikon, valamint a belföldi InterCity kocsikon is fel vannak szerelve képrögzítésre alkalmas eszközök. A MÁV jegyvizsgálói évek óta testkamerát is használnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu