Szinte mindenki felmondott pénteken délben az Index szerkesztőségében. Az újságírók azért hagyják el az ország legolvasottabb portálját, mert az Indexet működtető alapítvány vezetője, Bodolai László a napokban menesztette a főszerkesztőt.

A munkatársak csütörtökön azt kérték Bodolai Lászlótól, hogy vegye vissza Dull Szabolcsot. Az alapítvány elnöke ennek nem tett eleget.

A 90 fős szerkesztőségből körülbelül 70-80 ember pénteken beadta felmondását. Sírtak, zokogtak, búcsúzóan ölelték egymást.

Bődey János, az Index fotóriportere dokumentálta a szerkesztőség pénteki napját. A felvételeket az Index.hu szerkeszőségének jóváhagyásával jelentetjük meg.

Előzmények

Az Index közleményben tudatta, hogy pénteken munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte a lap szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, korábbi főszerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint hatvan munkatársa is kezdeményezte a felmondását.

Tóth-Szenesi Attila a lap korábbi főszerkesztője a 18 éves Indexes pályafutása után a Facebookon így búcsúzik: ” Köszönöm, hogy itt, az ország legnagyobb lapjává érő Indexben dolgozhattam, köszönöm a kollégáknak az együtt töltött éveket, szeretem mindegyikőjüket, akár mennek, akár maradnak. A maradóknak azt kívánom, hogy a törés után is szabadon dolgozhassanak, nekünk, távozóknak meg azt, hogy minél előbb találjunk egy olyan jó munkahelyet, mint amilyen ez volt”.

Az újságírók azért mondanak fel, mert nem értettek egyet azzal, hogy a napokban az Index vezetése menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ő a menesztése után, délután egy állománygyűlésen a szerkesztőség tagjainak mondta el, hogy mi történt: Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke egy külső helyszínen egy ügyvéddel várta aznap, ahol átnyújtotta neki a felmondását.

Az újságírók a tömeges felmondást az Index függetlenségi barométerének átállításával, illetve a szolgálati közlemények kiadásával indokolták.

Képek: Bödey János, az Index.hu szerkesztőségének jóváhagyásával