Maga az orvosi egyetem adott ki közleményt a költözés kapcsán. Elmondták, milyen változásokra kell számítani.

Decembertől lépnek életbe a változások

Több hónapja zajlottak az előkészítő munkák annak kapcsán, hogy december 1-jétől új helyszínen működjön a Semmelweis Egyetem klinikáinak néhány részlege. Erre az energiahatékonysági célú felújítások és a megemelkedett üzemeltetési költség miatt van szükség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg beteget lát el az intézmény

A Semmelweis Egyetem több klinikai tömbben, valamint közel 40 különálló egységben havi szinten körülbelül 200 ezer járóbeteget, valamint közel 12 ezer fekvőbeteget lát el. Ehhez komoly mennyiségű energiára van szükség. Jelen helyzetben szükségessé vált az energiafelhasználást optimalizáló intézkedéseket meghozni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így lehet spórolni

Egyes klinikák és járóbeteg-ellátások átcsoportosítása megoldást jelenthet arra, hogy csökkenteni lehessen az intézmény által felhasznált földgáz felhasználását. Ez a lépés távhő valamint a villamosenergia felhasználásának szinten tartását is szolgálja. Az intézmény hangsúlyozza, hogy ezek az intézkedések a betegellátás folyamatosságát nem befolyásolják.

Ezek is érdekelhetnek!

Változások a Szent Rókus Klinikai Tömb kapcsán

November 30-tól a Szent Rókus Klinikai Tömb Stáhly utcai szakrendelőjének épülete bezár. ÁTmenetileg a szakrendelők valamint a családorvosi és foglalkozásegészségügyi ellátás a Szent Rókus Klinikai Tömb Gyulai Pál utca sarki épületébe. A pillanatnyilag a tömb toronyépületében üzemelő rehabilitációs betegellátó egységeket átköltöztetik az épület két legfelső szintjére, a pszichiátriai járó- és fekvőbeteg ellátás pedig az egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján fog működni.

A Belső Klinikai Tömb működése kapcsán erre lehet számítani

Az Üllői-Szentkirályi-Baross-Mária utcák által határolt területen működő tömb kapcsán is döntés született. A Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán működik november 30-tól a korábbi transzplantációs klinika épületében található intenzív részleg. A Tömő utcai épület 5. emeletére kerül át a Pankreász Betegségek Részlege.

További változások november 30-tól

Külső Klinikai Tömbnek nevezik az Üllői-Bókay-Szigony-Tömő-Korányi utcák által határolt területet. A Tömő utcában található Belgyógyászati és Onkológiai Klinika onkológiai fekvőbeteg részlege és a kúraszerű ellátás a Korányi utcai épületbe kerül áthelyezésre.

Költözik a hospice ellátás is

A Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Tömő utcai tömb 5. emeletéről elköltöztetik a 10 ágyas hospice ellátást. Ez a továbbiakban a Szent Rókus Klinikai Tömb Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központban fog történni.

Oktatási szünet lesz hamarosan

2022. december 22-től egészen 2023. január 8-ig a Semmelweis Egyetemen oktatási szünet lesz érvényben. A betegellátást, valamint a diagnosztikus ellátást biztosító szervezeti egységeket, valamint a hozzájuk kapcsolódó funkcionális szervezeti egységeket leszámítva általános működési szünetet rendelnek el ezen időtartam alatt.

További részletek az intézmény honlapján

A semmelweis.hu honlapon minden részlet megtalálható az intézmény klinikai részlegeinek költözése kapcsán. Amennyiben a jövőben további változások történnek az intézmény működése kapcsán, ugyanitt lehet róla tájékozódni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Semmelweis egyetem – Forrás: Google maps