Zöld utat kapott a projekt, óriási tornyok épülhetnek az egykori angyalföldi ipartelep helyén.

Négy toronyból álló lakóépületet terveznek

A Vizafogó utca és az Esztergomi út sarkára négy toronyból álló lakóépületet terveznek, ez lesz a Láng-negyed, írta meg a Népszava. Három szint a föld alatt lesz, ott mélygarázsok fognak elhelyezkedni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyi szint lesz a föld felett

A tervek szerint a három mélygarázs fölött 19 szint fog tornyosulni. Az épület legmagasabb pontja meghaladhatja a 63 métert. Nem ezek lesznek tehát a legmagasabb tornyok Budapesten, hiszen a MOL-torony 28 emeletes és 120 méteres.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Van a környéken más magas építmény is

A Váci út környékén található a rendőrpalota, a nyugdíjfolyósító központja is, amik szintén meglehetősen magasak. Az Árpád híd pesti hídfőjének két oldalán található irodaházak és az Angora Tower is egyaránt 60 méter feletti magassággal büszkélkedhet.

Speciális szabályok vonatkoznak a Láng-negyedre

A kormány kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet egy rendelettel. Ennek értelmében sajátos beépítési szabályok kerültek meghatározásra. Ennek keretein belül lehetnek ilyen magasak az épületek.

Kis lakások, kevés zöldfelület

A lakások 50 négyzetméternél kisebbek is lehetnek. Zöldfelületből is elégségesnek találták a 25 százalékos értéket. A beruházók ki is használták a lehetőségeket, és nem is lett több a zöldfelület, mint az előírt.

Ezek is érdekelhetnek!

Lakóházak és irodaházak is lesznek

A Váci út, vizafogó utca, Turbina utca és Rákos-patak által határolt terület körülbelül nyolc hektárt ölel fel. A területen irodaházak és lakások is lesznek. Ezerötszáz lakást építenek majd a megkapott engedély alapján.

Korábban tiltakozott a 13. kerületi önkormányzat

Az építkezéssel szemben korábban felemelte a hangját a 13. kerületi önkormányzat. Ezt követően a kormány kiemelt beruházássá minősítette a projektet. Az Alkotmánybíróság a kerület alkotmányjogi panaszát októberben elutasította.

Eredetileg kisebbek lettek volna a toronyépületek

Az eredeti tervekben még alacsonyabb épületek szerepeltek. Az E1 jelű társasház földszint + 9 emelet helyett tízemeletes lesz. Az E12 tömb 14, az E3-as tömb 17 szintes lesz.

A Váci út mentén épülő irodaházak is magasabbak lehetnek

Az E4-es tömb három toronyból állt volna, egyenként 17 emelettel. Az új építési engedélyen négy torony és 18 emelet van feltüntetve. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Láng Gépgyár bontása – Forrás: Balaton József/MTI