Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani a Budapesti Közlekedési Központ érintett járatain. Ez újabb áremelés azután, hogy bejelentették, drágábbak lesznek a napijegyek.

Jegyet vagy bérletet kell venni

Július elsejétől – hétvégén is – egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve a mindössze 540 forintba kerülő, 30 napig érvényes kerékpárbérlettel szállítható kerékpár a járatokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénztárakban

A kerékpárbérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, automatáiban lehet megvásárolni, ezek listája a BKK Pontkereső oldalán található meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

És még ugye a saját jegy is

“A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel” – jegyezték meg.

Itt lehet kerékpárt szállítani

Jelenleg 5 HÉV-, 10 villamos-, 1 trolibusz- és 12 autóbuszvonalon lehet kerékpárt szállítani, s a BKK a jövőben újabb vonalakra tervezi kiterjeszteni ezt a lehetőséget.

Bullshit is van

A BKK kiemelte: tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen többen közlekednek biciklivel, mint a korábbi években, további fejlesztésekre számíthatnak a kerékpárral közlekedők Budapesten.

Ezek a további feltételek

Kerékpárt kizárólag a kerékpáros piktogrammal megjelölt járműveken szállíthatsz. Egy utas csak egy kerékpárt vihet magával. A szállítandó kerékpár mérete nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert (hosszúság/magasság/szélesség). Villamoson nem szállíthatók olyan kerékpárok, amelyek kialakításuk miatt nem rögzíthetők a tépőzárral (pl. fekvő kerékpár).

Karácsony Gergely bicajozik

Budapest, 2022. május 2. Karácsony Gergely főpolgármester kerékpárral érkezik a Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomáson tartott sajtótájékoztatóra 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. MTI/Balogh Zoltán

Már volt egy jelentős áremelés a napijegyeknél

  • a 24 órás napijegyek ára 1650 forintról 2500 forintra emelkedik,
  • a 72 órás jegyek ára 4150 forintról 5500 forintra nő,
  • a diák-, illetve dolgozói bérletek ára nem változik.

Mindez szeptember 1-től érvényes. Az emeléstől 800 millió forint bevételt várnak.

Jelentősen drágul a bliccelés

Eddig a helyszíni pótdíj összege 8000 forint volt, ez szeptembertől 12 000 forintra nőhet a tervek szerint – írta a hvg. Ha pedig valaki nem tud a helyszínen fizetni, akkor megteheti később is, ám akkor az eddig megszokott 16 000 forint helyett már 25 000 forintot kell fizetnie.

Címlapfotó: BKK.