Ma gyilkoltak először atombombával. Gyuricza László Kerepes polgármestere szerint a harmadik világháború veszélye közelebb van, mint valaha. „Ezért minden döntéshozó pozícióban lévő embernek, így a polgármestereknek is fel kell emelniük a szavukat a békéért” – tette hozzá.

Vers a békéért

A háború borzalmai ma is pusztítóak. Ezt Gyuricza László, Kerepes polgármestere írta, aki verset írt a békéért. A városvezető saját szavaival szeretné felhívni a béke fontosságára a közvélemény figyelmét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tart a világháborútól

,,Az orosz- ukrán háború már eddig is százezrek életét követelte de sajnos egyre fokozódik. A világháború veszélye egyre közelebb kerül, a nukleáris fegyverek bevetésének veszélye sajnos egyre valószínűbb” – írta a polgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Különös akció

„Polgármesterként és emberként úgy gondolom, hogy csak a béke lehet a megoldás, így az érzéseimet-gondolataimat egy versbe öntöttem, hogy felhívjam a figyelmet a béke fontosságára!” – zárta a posztot.

Mutatjuk a verset:

Küzdelem az atombomba ellen

78 évvel ezelőtt ezen a napon dobták le az első atombombát Hirosimára. A bombázáskor és az utána következő négy hónapban 90 000-166 000 ember halt meg. A japánok kapituláltak, de sosem felejtik el azt a borzalmat, amit egyetlen atombomba képes okozni.

Emléknap

Ennek emlékére a világ közössége létrehozta a ,,A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc” világnapját, amit érthető okokból a mai napra tettek.

Pusztító fegyverek

A nukleáris fegyverek betiltása létfontosságú a világ biztonsága szempontjából. Ezek a fegyverek rendkívül pusztító erejűek, és egyetlen rossz döntés vagy baleset is óriási katasztrófát okozhat – írta közleményében a polgármester.

Nem mindennapi figyelemfelhívó akciók

Itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon rendszeresen beszámolunk olyan bűncselekményekről, amelyek a főváros környéki HÉV-vonalakon történnek. Szatírok, tolvajok, agresszív emberek szinte hetente előkerülnek és zaklatják az utazókat

HÉV-es történet

Legutóbb Kerepes polgármestere, Gyuricza László egy térfigyelő kamerával készült videót osztott meg, amelyen az látszik, hogy egy férfi a becses szervét rángatja a Kerepeshez tartozó szilasligeti HÉV-megállóban, miközben egy padon ülő asszonyra bámul. A polgármester a Facebookon megüzente az elkövetőnek, hogy adja fel magát, különben az egész felvételt nyilvánosságra hozza. Mivel a szatír nem került elő, Gyuricza László valóban nyilvánosságra hozta a felvételt, ebből országos ügy lett augusztusban.

Nem érdekelte a kritika

A polgármester módszerét keményen támadták a jogvédők, mondván, hogy nem tudhatja milyen deviancia állhat a férfi cselekedete mögött, az is lehet, hogy valamilyen mentális betegség. A kerepesi polgármester lényegében minden kritikát lepattintott magáról és azt monda: ilyent senki sem csinálhat nyilvános helyen, és az ilyen embereket el kell fogni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyuricza László – Forrás: Facebook