A járművezető gyorsan cselekedett, és hamar lehúzódott az út szélére. A tűzoltók is hamar a helyszínre értek.

Januárban történt

Egy furgon január 9-én közlekedett az M0-s autóúton. A sofőr észlelte, hogy valami nincs rendben, és kitette a vészvillogót miközben lassítani kezdett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Félrehúzódott

Amennyire csak lehetett, közel ment a lekanyarodó sáv mellett lévő szalagkorláthoz, majd megállt. Ezt követően kiszállt autójából, és az autó motortere lángokba borult. Szerencsére nem volt semmi a raktérben, így nem terjedt jobban tovább a tűz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tűzoltók a helyszínre siettek

Hamarosan megkezdték a tűz oltását a lánglovagok. A Magyar Közút munkatársai a munkálatok alatt egy járművel és terelőbóják elhelyezésével biztosították a helyszínt.

Ellepte a környéket a füst

A jármű egyre nagyobb lánggal, végül gomolygó füst kíséretében égett. A tűzoltók ekkor értek a helyszínre. Az oltás időtartama alatt kénytelen volt a többi járművezető is lassítani az adott szakaszon.

Ezek is érdekelhetnek!

Sikerült megfékezni a tüzet

A tűzoltók eredményes munkájának hála nem terjedt tovább a tűz, a lángokat eloltották. A gépjármű azonban vélhetően legfeljebb alkatrésznek lesz jó.

Ez a teendő hasonló esetben

A közutasok felhívják a figyelmet, hogy mit kell tenni, ha gyorsforgalmi úton valaki műszaki hibát észlel. Minél hamarabb le kell húzódni a leállósávra. Minél előbb hívni kell a 112-es segélyhívó számot, majd a szalagkorláton túl kell várni a segítségre.

A leállósávban tartózkodni életveszélyes

A Közlekedésbiztonság honlapján arra figyelmeztetik az autósokat, hogy semmiképp se maradjanak a műszaki hibás autójuk mellett, mögött az autópályán belül. Egy uniós felmérés szerint ugyanis minden valószínűség szerint 8 percen belül baleset érheti azt, aki a egy gyorsforgalmi út leállósávjában tartózkodik.

Ezt kell tenni

Túl azon, hogy a szalagkorláton kívül kell várni a műszaki mentést, fel kell venni a láthatósági mellényt is. Korábban 20 perc volt ez a bizonyos “túlélési idő”, mára azonban már 8 percre csökkent. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Magyar Közút videója az esetről

Kiemelt kép: a kiégett furgon – Forrás: Magyar Közút