Ma hajnaltól március 20-ig változások lesznek a Budapest–Szob vasútvonalon. Érdemes figyelni a menetrendet, nehogy lemaradjunk!

Fakivágás és karbantartás

A Budapest–Szob vonalon március 17-én éjjeltől március 20-án hajnalig a felsővezeték karbantartását és a vasúti közlekedésre veszélyes fák kivágását végzik a szakemberek, ezért Nagymaros és Szob között a vonatok csak egy vágányon, a hétvégén módosított menetrend szerint közlekednek – tájékoztatott a Mávinform. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban közlekedik

Szombaton és vasárnap a Nyugati pályaudvarról Szobra 2:50-kor induló S70-es vonat (2330) Váctól 3 perccel korábban közlekedik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Várakozás az állomásokon

A Nyugati pályaudvarról 3:50-kor induló vonat (2340) Nagymaros állomáson 21 percet, míg a 4:50-kor induló vonat (2350) Nagymaros állomáson 26 percet tartózkodik.

Apró, de fontos változás

A Vácról 7:04-kor induló vonat (2427) 4 perccel később 7:08-kor indul. A Szobról a fővárosba 20:59-kor és 21:59-kor induló vonat (2341, 2351) Szob és Nagymaros között 9 perccel korábban közlekedik. A Szobról 22:59-kor induló vonat (2361) Szobról 7 perccel később 23:06-kor indul, Vácról 4 perccel később, 23:38-kor indul.

A Z70-es vonatok sem ússzák meg

A változás a Z70-es vonatokat is érinti. A Nyugati pályaudvarról induló Z70-es vonatok 11–20 percet várakoznak Nagymaros állomáson. A Szobról induló zónázóvonatok a 7:56-kor induló (2347) vonattól kezdődően Szob és Nagymaros között 10 perccel korábban közlekednek.

Csak Nagymarosig megy

A G70-es vonatok közül a Nyugati pályaudvarról 8:39-kor és 10:39-kor induló vonat (2304, 2352) csak Nagymarosig közlekedik. Szombaton a Szobról 6:26-kor induló vonat (2317) Szobról 5 perccel később, 6:31-kor indul.

Új vármegye- és országbérletek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. A bérlet több járatra nem lesz érvényes.

Se első osztály, se IC

A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémium szakaszban sem lehet azokkal utazni, még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem

Figyelni kell, melyik kocsiba ülünk

A feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok – például a Napfény, Békés, Bakony, Göcsej és a kaposvári InterCityk – nem feláras kocsijaiban használhatók lesznek a bérletek. Kitértek arra is, hogy a Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációs kék buszokon csak a főváros közigazgatási határán kívül fogadják majd el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül szükség lesz a BKK jegyekre vagy Budapest-bérletekre is.

A célállomás számít

Az utasoknak mindig arra a területre érvényes bérlettel kell rendelkezniük, amely vármegyében a kiindulási- és a célállomásuk van. Ha a busz vagy vonat két megyét is érint, de a célállomás ugyanabban a vármegyében van, mint az indulóállomás és az utas nem száll le a járműről a másik vármegyében, akkor az erre az egy vármegyére szóló bérlet is elég lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció