A hétfői adatok szerint 7263 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 161 főre emelkedett, közben már 1 920 347 fő a beoltottak száma, ebből 689 392 fő a második oltását is megkapta. Falus András immunológus szerint a magas halálozási arány arra utal, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van. Mától egyébként a BKK első ajtóin nem lehet felszállni a járvművekre.

Új fertőzöttek

A hétfői adatok szerint 7263 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 161 főre emelkedett.

Lélegezetett betegek

Az aktív fertőzöttek száma már 221 002 főre emelkedett. 12 291 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1497-en vannak lélegeztetőgépen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kihalt egy teljes városnyi lakosság Magyarországon

A hétfői adatok szerint már 20 ezer felett van a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. Budapest környékén Hatvan, Göd, Fót, vagy éppen Vecsés lakossága 20 ezer fő.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Rossz állapotban van az egészségügy

A Falus András immunológus szerint a sok hazai koronavírus-áldozat arra utal, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van, amiért az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős. IDE KAPCSOLÓDIK: „Órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve enyhe tünetekkel átestek a betegségen” – állítja az immunológus

Órák alatt halnak meg fiatalok

 “A poszt Covid szindróma ijesztő, sajnos ma még ismeretlen dolgokat produkál. Egy intenzíves barátom mesélte, hogy most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen”- mondta a Népszavának a Széchenyi-díjas kutató. EZT IS OLVASD EL: Testőrök vigyázzák Müller Cecíliát, az országos tisztifőorvos fenyegetőjét még mindig nem találták meg ezért éjjel-nappal figyelik a házát is

Folyamatosan oltani kell

Falus András szerint a lényeg, hogy folyamatosan oltani kell, és mivel egyelőre úgy tűnik, hogy a koronavírus elleni oltások csak átmeneti védelmet adnak, ezeket az oltásokat valószínűleg meg kell majd ismételni.

Egy év múlva derült ki, mennyi ideig véd a vakcina

Szerinte nagyjából egy év múlva lesz válasz arra, hogy meddig tart a vakcina védettsége és melyik oltóanyagot mikor kell újra beadni. Attól viszont nem tart, hogy ha a népesség nagyobb részében már megszűnik a védettség, akkor ugyanilyen helyzetet okozzon a vírus.

Egyre több vírusellenes gyógyszer van

Falus András nem tart attól, hogy a fertőzés hosszú távú következményeinek akár évek múlva is lehetnek áldozatai, ugyanis mint mondta, egyre több hatékony vírusellenes gyógyszer van, amelyek például az akut gyulladást visszaszorítják. De jelenleg még komoly egészségügyi problémákat tud okozni hosszú távon a vírus.

Nem lehet felszállni az első ajtón

A járványügyi védekezés részeként a Budapesti Közlekedési Központ úgy döntött, hogy nem engedélyezi az első ajtós felszállást. Ez azt jelenti, hogy mától átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét kordonnal zárják le.

Így védik a sofőröket

Az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentsék. Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét, “védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép forrása: MTI/Balogh Zoltán