Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt az augusztus 20-i rendezvények egy része, a tűzijáték is. Sajtóinformációk szerint most minden idők legnagyobb tűzijátéka és fényshow-ja lesz a fővárosban, aminek egyetlen dolog szabhatott volna csupán gátat, méghozzá az időjárás.

Biztosan nem fog esni

A Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint azonban este már semmi esélye a csapadéknak. Bár lesznek felhők az égen, ezek a tűzijátékot biztosan nem zavarják – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora délután a Facebook-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Hoppá! Magyarország 15. legolvasottabb weboldala lett a BudaPestkörnyéke.hu. Az auditált DKT/Gemius mérés szerint pedig a 11. legnépszerűbb hírportál lett az országban. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

 

Jó hírek

Mint írták: “legalább 15 éve kitüntetett figyelem övezi nemzeti ünnepünk időjárását”. Kiemelték: szerencsére idén “nagyon jó hírekkel” tudnak szolgálni.

Elviselhető hőmérséklet

Napközben a gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, a hőmérséklet pedig “elviselhető” tartományban marad, a 30 Celsius-fokot szinte sehol sem éri el a hőmérséklet. Említésre méltó csapadék legfeljebb a nyugati határnál lehet Ausztria felől besodródó záporok formájában, de az ország 99 százalékán nem fog esni – hangsúlyozták.

Meg se mozdul a levegő

A levegő szinte meg se mozdul majd, emiatt azonban a hőmérséklet gyorsan csökken. Este 9 óra körül még jellemzően 20 fok körüli értékekre lehet számítani, de este 10-11 óra táján ennél már akár 3-5 fokkal is hűvösebb lehet.

Tavaly elmaradt most lesz

Az államalapítás ünnepét tavaly rendhagyó módon nem kísérte tűzijáték a járványhelyzet miatt, de idén az oltásoknak köszönhetően már meg lehet tartani. A szakértők szerint az oltások minden eddig megjelent vírusvariáns ellen védelmet nyújtanak, így a kormány álláspontja szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek.

Európa legnagyobb tűzijátéka

Ripost információi szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni augusztus 20-án, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható, a Petőfi hídtól a Margit hídig. A felújítás alatt álló Lánchíd kivételével a főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak augusztus 20-án.

Tűzijáték 2019-ben

Elképesztő programkavalkád

Budapesten a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál,  a Várkert Bazár előtt a Magyar Ízek Utcája várja az ínyenceket. Otthonsütőknek és kenyérkedvelőknek a MOM Parkban a Kenyérlelke Fesztivál, pezsgőrajongóknak a Vigadó téren a Buborék Fesztivál, kertbarátoknak Velencén, A Titkos kertben pezsgős virágkóstoló-reggeli kínál kellemes és hasznos időtöltést, az etyeki Matador étteremben pedig a brazil-portugál séf különleges menüjét és három földrész borait kóstolhatjuk exkluzív környezetben.

Gyerekekkel

Gyerekliget, a családi kalandozás a mesék birodalmában az egész családnak kínál kikapcsolódást és élményeket a Városligetben. A szentendrei Skanzen Határtalan természet címmel szervez egész napos programot. Az Államalapítás és az új kenyér ünnepére várja a kicsiket a Soroksári Tündérkert a Molnár szigeten. A szigetszentmiklósi Summerfest ezen a napon hagyományőrző gyerekprogramokat kínál az Árpád Népe Egyesülettel.

Aranyvonat a Kossuth téren

Földön, vízen, levegőben

A pesti és a budai rakpartokon a Magyar Honvédség Légiparádéját élvezhetjük, ezen a napon ingyenesen látogatható a Vasúttörténeti Park. A Kossuth téren megtekinthető nemzeti kincsünk, az Aranyvonat, a Szent István napi  Gyertyafény Expressz hangulatos bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló impozáns szerelvénye pedig ezen a napon gasztronómiai élménnyel és tüzijáték-nézéssel várja a nosztalgia vonatozás szerelmeseit. Pilisvörösváron a Kacsa tavon tutajhúzó versenyre várnak jelentkezőket.

Puskás az Erkel Színházban

Az Erkel Színházban a Puskás, a musical kerül színre, a produkció a legismertebb magyar ember – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az Aranycsapat története

További részletek!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels