Búvárszivattyú. Létező szó a szótáradban, de azon kívül, hogy vizet szív ki valahonnan, mit tudsz erről a szerkezetről? Ha nem sokat, akkor ideje a tudásodat bővíteni.

A búvárszivattyú az a szerkezet, amely a kút, a hordó, a medence vizét képes kiszívni, majd egy másik helyre átszivattyúzni. A vízbe eresztett eszközzel megszabadulhatsz felesleges vízmennyiségtől, a szennyezett víztől, de ezt a vizet akár fel is használhatod más eszközök tisztítására, növények öntözésre is.

Mitől búvár?

Vannak szivattyúk, amelyek a víz felszín felett végzik a dolgukat. Ezzel szemben ez a szerkezet nevéhez méltón a víz alá ereszkedve képes a vizet kiszívni és egy csövön át megmozgatni.

Mielőtt megvásárolnád…

Amennyiben biztos vagy benne, hogy egy búvárszivattyú megkönnyítené az életed, a munkádat, akkor gondold át a következőket:

  • Milyen típusú a víznyerőhely? Tiszta vizes vagy iszapos, szennyezett? Nemcsak a szennyezett vizet lehet és kell ugyanis megmozgatni. A tiszta víz szivattyúzására is szükség lehet. Erre alakították ki az úgynevezett tiszta vizes szivattyúkat. A szennyezett, iszapos víz eltávolítására, szállítására pedig az iszapszivattyúk alkalmasak.
  • Milyen a szivattyú homoktűrése? Ha ugyanis gyorsan zúduló vízzel kell megküzdenie a szerkezetnek, nagy valószínűséggel valamilyen törmelékkel is fog találkozni, amely kárt is tehet a szerkezetben.
  • Mekkora a felszínre kerülő folyadék mennyisége? Ennek megfelelően szükséges a szivattyút kiválasztani. Az alacsony nyomású szivattyú 0,6-1 bar nyomással működik, amely elegendő arra, hogy egyik helyről a másikra szivattyúzza a vizet, vagy eltávolítsa azt. A nagynyomású szivattyú azonban minimum 2 bar nyomású azért, hogy a nagyobb területeken is jól működjön.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.