Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt kedd késő délután elmerült egy 11 éves fiú a Dunában, a keresése miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd–Mozaik utca–Hajógyári-sziget K-hídja szakaszon, nem sokkal később pedig érkezett a hír: megtalálták a gyermek holttestét.

Nyomozás indult

A hatóság friss közlése szerint most kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a kisfiú szülei ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három testvér fürdött a Dunában

A közleményben azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a 3. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben. Testvérei – egy tízéves fiú és kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az egyik testvért elütötték

Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

Azonnal keresni kezdték

A rendőrség felidézte: a gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük elmerült a Dunában. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.  

Felügyelet nélkül voltak

A BRFK hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ez is érdekelhet:

Kajakosok találták meg annak a 16 éves kislánynak a holttestét, akit Visegrádnál sodort el a Duna

Családi tragédia

Múlt csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Dunába fulladt egy ember a Baranya megyei Kölkednél. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám a férfi nem tudott kiúszni.

A kisfiút kihúzták a vízből

Egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban.

Nem strandoltak

„A vízbe tilos bemenni, mi sem fürödtünk, csak piknikezni mentünk a partra a gyermekeinkkel. Lacika hirtelen elszaladt a víz felé, és belecsúszott, az örvény pedig elvitte. A férjem igazi hősként viselkedett, egy pillanatig sem hezitált, azonnal utána vetette magát” – mondta Beck Beatrix, az áldozat felesége.

László tudott úszni

„A férjem tudott úszni, és amikor megfogta, kiemelte a gyereket jó magasra, egy másik férfi pedig, aki a parton sütögetett, kihozta őt. László ezután elmerült, és nem jött fel többé” – mondta a gyászoló családanya.  

A partól nézték végig édesapjuk drámáját

Az özvegy szerint az lehetett a baj, hogy az édesapa felhevült testtel, ruhástól ugrott a hideg vízbe. A kisgyerekek, a hatéves Laci, a négyéves öccse és a két hónapos kislányunk végignézték az egészet. A nagyobb gyerekek a drámai pillanatokban be akartak menni az édesapjuk után a Dunába.

Megtalálták a holttestet

Ezután hiába jött a segítség, a kutatóhajók, a speciális mentők és az önkéntesek, nem tudtak segíteni a 34 éves férfin. A holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu