Áprilistól 100E Airport Express felirattal közlekedik a reptéri buszjárat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Árat is emeltek, 2200 forintba kerül egy jegy.

Könnyebb tájékozódás

Közleményük szerint azért döntöttek az eddigi – 100E – elnevezés kiegészítéséről, hogy ezzel segítsék a Budapestre érkező külföldi turisták helyszíni tájékozódását. A felmérések alapján a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közötti buszjárat utasainak 83 százaléka külföldi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Itt vehetjük meg

A járatra szóló repülőtéri vonaljegyet a BudapestGO applikációban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban lehet megvásárolni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az infláció az oka

A növekvő inflációval, illetve a gyenge euró-forint árfolyammal indokolják, hogy 1500-ról 2200 forintra emelik a repülőtéri vonaljegy árát. Ez a jegytípus a teljes jegybevétel csupán 4 százalékát adja.

Már sokszor emelték

A BKK utoljára tavaly emelte a buszjegy árát. 2017-es indulásakor még 900 forintba került egy jegy, ezt emelték tavaly 1500 forintra.

Még így is olcsóbb

A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól, írja a BKK. A jegyek, bérletek árát a fővárosi önkormányzat állapítja meg, és mivel céljuk, hogy minél többet használják a közösségi közlekedést, ezért az eddig népszerű, alapvető jegy- és bérletárakon nem változtatnak.

Jegytípusok szűntek meg

Áprilistól öt különböző jegy és bérlet is megszűnt. Az átszállójegynek, a metrószakaszjegynek, a hetijegynek, az 5/30-as napijegynek és a kiegészítő hetibérletnek is búcsút inthetünk. Ezek ugyanis nem elég népszerűek ahhoz, hogy fenntartsák őket.

Korszerűsítéseket hajt végre a BKK

Egy friss közleményből kiderül, hogy modernizálta több végállomáson is a BKK a megállók tájékoztató oszlopait. Legutóbb a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren lettek informatívabbak a táblák. Így mindenki könnyebben megtalálhatja azt a járatot, amelyiket keresi.

Mindenképp megveszik a repteret

Ahogy írtunk róla állami tulajdonba kerülhet a reptér. „A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos” – mondta el az Inforádió Aréna című műsorában a gazdaságfejlesztési miniszter.

Tárgyalnak

Nagy Márton kifejtette, az előkészítő megbeszélések már folynak a tulajdonossal az eladás feltételeiről és a vételi árról. Kifejtette, mindegyik fél számára fontos a megegyezés és a tranzakciót az év végéig szeretnék nyélbe ütni.

Jobb tulajdonos lenne a kabinet

„A magyar kormány sokkal jobban tudná fejleszteni a repülőteret, a befektetők is látják, hogy a kormány másfajta szemléletben többet tud ebből kihozni” – magyarázta a politikus, azt azonban nem tette hozzzá, pontosan mire is gondolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: illusztráció