Fejlesztette telephelyét Bükkszentkereszten a gyógynövények feldolgozására szakosodott, a Györgytea cégcsoporthoz tartozó Pharmaherb Kft., a vállalat 407 millió forint összegű beruházásához a kormány 276 millió forinttal járult hozzá.

A bükki füvesember

 A Györgytea cégcsoport családi vállalkozás, amely a 93 éves Szabó György, a “bükki füvesember” gyógynövényes készítményeit állítja elő, és tapasztalatait hasznosítja termékeinél.

Családi vállalkozás

Az avatáson Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: a családi vállalkozások a magyar gazdaság alapkövei, erős helyi gazdaság és tartós munkahelyek nincsenek erős családi vállalkozások nélkül, a kis- és középvállalkozások gazdasági szerepe folyamatosan erősödik, a munkavállalók kétharmadának ezek a cégek adnak munkát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gazdasági fellendülést lát a miniszter

Varga Mihály szólt arról, hogy a gazdaság teljesítménye 33 százalékkal erősödött 2010 óta, a beruházások értéke megháromszorozódott.

15 éve nem látott inflációt mértek

Hazai módszerek

Varga Mihály a Györgytea beruházásáról elmondta: a magyar emberek bíznak a hazai termékekben, a magyar módszerekben, és különösen nagy a bizalom a tradicionális magyar vállalatok iránt. Ezért is fontos, hogy a vállalat beruházása magas minőségű termékek nagyobb mennyiségű gyártását, a hazai piaci igények jobb kiszolgálását eredményezi.

Csodálja

Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Szabó Györgynek a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával foglalkozó munkásságát 2014-től ismeri, a vállalkozást azóta is “csodálja”

Hinni a természet erejében

Szabó György elismert ember, aki másokon segít, és mindenkit meggyőz arról, hogy a természet erejében hinni kell – fogalmazott a politikus.

40 munkahely

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezető igazgatója az avatáson elmondta, hogy a vállalkozás 2018-ig teljes egészében önerőből végezte minden fejlesztését, és teremtett több mint negyven munkahelyet egy hátrányos helyzetű térségben.

Befejezett beruházásról van szó

Hozzátette: 2018-ban nyílt lehetőség arra, hogy a már régóta aktuális új raktárépület és feldolgozóüzem építését pályázaton elnyert pénzből és önerőből megkezdjék, a beruházást 2021 végén fejezték be.

Címlapfotó: MTI/Vajda János