Főjegyzői határozat született október végén arról, hogy le kell bontani a Velence Korzó körül az üzemeltető, Gomi Kft által felhúzott kerítést. A cég eleget tett a törvényes kötelezettségének, aztán a Facebook-oldalukon leírták, hogy a velencei polgármester megtévesztette a jegyzőt, ráadásul a Korzó most nem is olyan jó biznisz, de lényegében ők nagyon jó és alapos üzemeltetők. Ezután népharag zúdult a Korzó üzemeltetőjére a Facebookon, közben ma, vasárnap délután megnéztük, hogy milyen lett a kerítéstelenített Korzó.

Lezárt korzó

Ahogy arról többször beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hítportálon a Velencei-tó partján a Velence Korzó területét október elején hermetikusan lezárta az üzemeltető, a Gomi Kft. A polgármester tiltakozott, de ez nem hatotta meg az üzemeltetőt. A lezárás egyik napról a másikra történt, volt olyan büfétulajdonos, aki reggel arra ébredt a büféjében, hogy bezárták. Ezt követően az önkormányzat birtokvédelmi eljárást indított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kerítés októberben és a helye novemberben

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Megnyitott Korzó

Néhány héttel később, október végén megérkezett a székesfehérvári főjegyző határozata. Ez alapján az üzemeltető Gomi Kft-nek le kellett bontani a Korzónál felhúzott kerítést. A jegyző azt is utasításba adta, hogy az üzemeltető cég a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát. Ez is látványos! Ilyen volt, ilyen lett – Látványos fotókon a Velencei-tó vizének eltűnése

Volt kerítés, nincs kerítés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Kerítésbontás

Ezt követően a Gomi Kft nem tehetett mást, lebontotta a kerítést, azóta a velenceiek és a kirándulók ismét szabadon járhatnak a Korzó területén. Néhány nappal ezelőtt azonban az üzemeltető egy hosszú Facebook-posztban írta le az álláspontját, amivel sokaknál kicsapta a biztosítékot. Ezt is olvasd el: „Flexel esek neki a kerítésnek, ha így marad” – mondta egy dühös velencei férfi, de nem lesz rá szükség, 3 napon le kell bontani a Korzó kerítését

Nem ismerik el

A Velence Korzó hivatalos oldalán ezt írják: „A kifogásolt kerítés elbontásra került, de nem azért, mert elismertük volna, hogy az jogtalanul került kiépítésre, hanem mert tiszteletben tartjuk az eljáró székesfehérvári főjegyző határozatát.” – írják.

Ilyen volt október elején, ilyen most

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Félretájékoztatás

Az üzemeltető oldalán azt állítják Gerhardt Ákosról, velencei polgármesterről, hogy az ellenünk irányuló, feléjük kezdettől fogva megnyilvánuló ellenszenve és önös érdekei odáig vezették a polgármestert, hogy az eljáró hatóságot, a kerítés kapcsán Székesfehérvár főjegyzőjét is félretájékoztatta – írják.

Mégsem közterület

A cég azt is megkérdőjelezi, hogy a Velence Korzó közterület lenne. Szerintük ugyanis ez magánterület. Mint írják, nem azért kerítették le, hogy megakadályozzák a lakosság és a turisták parton való sétálását, tóban való gyönyörködését, hanem mert olyan fontos napi karbantartási munkálatokat szerettek volna elvégezni, amelyeket így lehet a leggyorsabban és leghatásosabban megoldani.

Csak kerítéssel megy

Sokaknál ez alaposan kicsapta a biztosítékot. Az üzemeltető posztját szétszedték a kommentelők. Volt, aki így fogalmazott: „Hány éve is üzemeltetik a Korzót? Érdekes, eddig minden évben minden karbantartást meg tudtak oldani kerítés és lezárás nélkül, de most hirtelen csakis kerítéssel tudnák. A büfések saját tulajdonában lévő épületeket önhatalmúlag bekeríteni nem jogtalan? Az üzemeltetőnek több joga lenne a területhez mint a tulajdonosnak?” – teszik fel a kérdést.

Ráccsal, rács nélkül

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Kerítés felett átnyúló biznisz

Korábban megírtuk azt is itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a lezárás napján volt olyan büfés, aki bent ragadt a területen, nem tudott kimenni. Később pedig a kerítés felett átnyúlva tudták csak kiszolgálni a vevőket, de olyan büfés is akadt, aki a parkolóra nyíló gazdasági bejárathoz tett le padokat, hogy ott üljenek le a vendégek.

Kamu banda

Olyan hozzászóló is volt, aki röviden csak annyit írt az üzemeltető posztja alá, hogy „Ekkora kamu bandát. Érdekes, eddig nem kellett sosem lezárni a partot, csak nyerészkedő gondolat volt, ami a bíróságnak köszönhetően el is illant.” – írta a hozzászóló.

Adja inkább vissza, ha rosszul megy

Egy másik kommentelő azt kifogásolja, ha az üzemeltető cég ennyit panaszkodik a bevétele miatt, siránkozik, hogy rosszul megy az üzlet, miért nem adja vissza a városnak az egészet. A Velence városa és az üzemeltető között megkötött, sokat kifogásolt szerződést ide kattintva, a mellékleteit pedig itt lehet elolvasni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit sem érdemes kihagyni, ezeket ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el!

Itt a botrányt okozó poszt

Kiemelt kép: Velence Korzó október elején kerítéssel és november elején kerítés nélkül – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu