Csütörtök késő délután történt a baleset, egy InterCity ütött el egy embert Nagykanizsán. Még most is hatalmas késésekkel kell számolnia annak, aki vonattal szeretne utazni.

Nemrég történt

A Déli pályaudvarról 16:44-kor Nagykanizsára közlekedő Tópart InterCity Nagykanizsán elgázolt egy embert. A vonat az IC 854-es azonosítóval közlekedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Véget ért a helyszínelés

A baleset helyszínelése kora estig zajlott, de már véget ért. Egy ideig Nagyrécse és Nagykanizsa között nem jártak a vonatok. Nagykanizsa valamint Balatonszentgyörgy között pótlóbuszokkal szállították az utasokat.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Erre készülhetnek az utasok

A Mávinform Facebook-oldalán felhívják az utasok figyelmét, hogy a Tópart IC-k esetében megnövekedett eljutási idővel kell kalkulálni. Jellemzően 30-60 perces késésekre lehet számítani. Javasolják, hogy akik a Balaton déli partjáról Budapestre tartanak, vegyék igénybe a Balaton IC járatokat.

Tegnap is volt egy vonatbaleset

Tegnap a Keleti pályaudvarról Nyíregyházára 15:25-kor elindult Tokaj Intercity gázolt el egy embert. A baleset Rákosligetnél történt. Késő estig csak egy vágányon haladtak a vonatok Pécel és Rákos között, amíg zajlott a helyszínelés.

Komoly fennakadást okozott az eset

A Budapest-Sátoraljaújhely vonalon jelentősen megnövekedett menetidővel tudtak eljutni úticéljukhoz az utasok. A torlódások valamint késések csökkentése érdekében lépett a vasúttársaság. A Keleti pályaudvarról Egerbe induló IR87-es Agria Interrégiók óra 5 perckor indultak és Gödöllőig S80-as vonatként közlekedtek, így annak állomásain és megállóhelyein is megálltak.

Ezek is érdekelhetnek!

Hétfőn is történt egy gázolás

Sajnos az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a vonatbalesetek. Ugyancsak a Déli pályaudvarról induló, Balatonfüred felé tartó Vízipók InterRégió vonat Székesfehérvárnál gázolt el egy embert a hét első napján. A helyszínelés végéig egy vágányon szünetelt a forgalom Székesfehérvár és Szabadbattyán között.

Pótlóbuszokkal vitték tovább az utasokat

A gázolásban érintett szerelvény utasait pótlóbuszokkal vitték tovább Balatonfüredig. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa valamint a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon esetenként fél órával is megnőtt a menetidő.

A múlt pénteken is volt egy vasúti tragédia

Közel egy hete Rákoshegy és Rákos között gázolt el a vonat egy embert. A helyszínelés idejéig a két állomás között egyetlen vágányon tudtak közlekedni a vonatok. Ennek következtében több járat is kimaradt.

Érdemes indulás előtt tájékozódni

Azok, akik vonattal szeretnének útra kelni, jól teszik, ha indulás előtt tájékozódnak a forgalmi helyzetről. Érdemes követni a Mávinform Facebook-oldalát, ahol rendre beszámolnak a késésekről és forgalmi fennakadásokról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció