Bár az elmúlt hónapokban a Munka törvénykönyvének módosításai kapcsán elsősorban az uniós kötelezettségből adódó apa-szabadság került terítékre, a Magyar Szakszervezeti Szövetség úgy gondolja: belekerült néhány olyan módosítás a tervezetbe, ami igen érzékenyen érintheti a munkavállalókat.

Tiltakozás

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) tiltakozik a Munka törvénykönyvének változtatásai ellen, amelyek szerintük súlyosan sértik a magyar munkavállalók jogait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fizetett szabadság

A szövetség az első helyen azt emelte ki, hogy a munkavállalókat tulajdonképpen megfosztanák az eddig hét napban meghatározott szabadság önálló szabad felhasználási jogától. Ez a módosítás nemcsak a munkavállalói jogok korlátozását jelenti, hanem munkáltatói visszaélésre is lehetőséget ad.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ha beteg lesz a munkavállaló  

Szintén elgondolkoztató változás, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség értelmezése szerint a munkáltató felmondásra bírhatja a munkavállalókat, akik megváltozott egészségi állapotuk miatt nem tudják ellátni korábbi munkakörüket.

Kényszerhelyzet

Ez a pont lehetőséget ad arra, hogy teremtsen egy olyan kényszerhelyzetet, amellyel felmondásra bírja az ilyen munkavállalókat. Az MASZSZ szerint „ez nemcsak felháborító, hanem embertelen eljárás is”.

Most még máshogy van

A jelenleg hatályos szabályzat alapján a megváltozott munkaképességű emberek számára a foglalkoztatónak fel kell ajánlani a cégen belül egy könnyebb, egyszerűbben végezhető feladatot. Csak akkor mondhatnak fel egy ilyen személynek, ha erre nincs lehetőség és meg tudnak vele állapodni. Ilyen esetben tisztességes végkielégítés fejében megválhatnak egymástól.

Diszkriminatív változás

„A kormány javaslata ezzel a szociális és jogi szempontból is indokolt megoldást fogja most megszüntetni. Ez egyrészt diszkriminatív jellegű, hiszen az egészségi állapotuk alapján tesz különbséget a munkavállalók egyes csoportjai között, másrészt nincs összhangban a munkáltató foglalkoztatási és bérfizetési kötelezettségével sem” – mondta a szövetség vezetője.

Ne a munkavállalók kárára módosítsanak!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség ezért felszólítja a kormányt, ne a munkavállalók kárára módosítsa a törvényt, s főleg ne úgy, hogy azzal megfosztja a munkavállalókat a szabadsággal való önálló rendelkezés jogától – áll a Blikk cikkében.

Duplájára emelik

Augusztusban adott hírt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy várhatóan jövő januártól emelkedhet a jelenlegi ötről, tíz napra az apáknak, a gyermekük születése után járó pótszabadsága. A legalább 10 napos szabadságot az Európai Unió, 2019-ben elfogadott irányelve teszi lehetővé, amit a tagállamoknak 2022 augusztusáig kellett átültetniük a saját jogrendszerükbe.

Népszerű elképzelés

Az elképzelést sokan támogatják: egy korábbi felmérés szerint a megkérdezettek nagy többsége fontosnak tartja az apák rendkívüli szabadságolását a gyermek születését követő időszakban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: penzcentrum.hu