Ma reggel 9 órától újra megnyílt a közép-magyarországi régió, azaz Budapest és Pest megye lakosai számára a másfél éve felfüggesztett EU-pályázat, amely 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt napelemekre, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

Ma startolt a pályázat

A hivatalos pályázati oldalon még múlt héten jelent meg, ma reggeltől pedig él is az a lehetőség, miszerint másfél éves szünet után újra beadható támogatási kérelem a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) uniós pályázaton – írja a Portfolio. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Csak magánszemélyek pályázhatnak

Ez a lehetőség a központi régióban megvalósuló projekteknek szól, tehát Budapesten és Pest megyében található ingatlanokkal lehet pályázni és fontos, hogy ezúttal kizárólag természetes személyek pályázhatnak. Társasházak és lakásszövetkezetek nem.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Óriási érdeklődés

Az eredetileg 9,4 milliárd forintos keretösszeggel éppen 4 éve megnyitott pályázat iránt idővel erős érdeklődés mutatkozott, így végül 2019. október 17-én átmenetileg felfüggesztették a pályázatot.

Plusz keret

Később a beérkezett igények alapján 12 milliárdra, aztán tavaly augusztusban 14,2 milliárd forintra emelték a keretösszeget egyéb technikai módosítások mellett. Most ezt a keretösszeget emelték tovább 1,5 milliárd forinttal, így tehát erre a plusz keretre lehet mától legkésőbb június 30-ig pályázni.

Csak online lehet jelentkezni

közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a termékdokumentációban az alábbi fontosabb módosítások történtek: a kölcsönfelvevők köre kizárólag természetes személy lehet. Természetes személy kölcsönigénylők számára kizárólag online módon történő kölcsönkérelem benyújtásra van lehetőség.

Ezek is érdekelhetnek:

5 millió forint

Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a kölcsön összeg maximuma 5 millió forintra módosul. Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra módosul.

Másfél éven belül kell felhasználni

Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a projekt fizikai befejezésének határideje a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra módosul. A hitelprogram keretében utoljára 2021. június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani. A hitelprogram keretében utoljára 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a végső kedvezményezetteknek kifizetést teljesíteni.

300 háztartás

Mivel most 1,5 milliárdos keretösszegről van szó és mivel legfeljebb 5 milliós kölcsönösszeg igényelhető, így a maximális összeggel számolva legalább 300 projekt kaphat forrást. 4 milliós átlagos hiteligénnyel számolva ez már 375 támogatott projektre felmehet – írja a porttál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Rengeteg ingyenpénz

Budapesten és környékén most több olyan pályázat is elérhető, amelyekkel tetemse mennyiségű ingyenpénzhez juthatsz. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció