Ma reggel 9 órától újra megnyílt a közép-magyarországi régió, azaz Budapest és Pest megye lakosai számára a másfél éve felfüggesztett EU-pályázat, amely 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt napelemekre, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

Ma startolt a pályázat

A hivatalos pályázati oldalon még múlt héten jelent meg, ma reggeltől pedig él is az a lehetőség, miszerint másfél éves szünet után újra beadható támogatási kérelem a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) uniós pályázaton – írja a Portfolio. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Csak magánszemélyek pályázhatnak

Ez a lehetőség a központi régióban megvalósuló projekteknek szól, tehát Budapesten és Pest megyében található ingatlanokkal lehet pályázni és fontos, hogy ezúttal kizárólag természetes személyek pályázhatnak. Társasházak és lakásszövetkezetek nem.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Óriási érdeklődés

Az eredetileg 9,4 milliárd forintos keretösszeggel éppen 4 éve megnyitott pályázat iránt idővel erős érdeklődés mutatkozott, így végül 2019. október 17-én átmenetileg felfüggesztették a pályázatot.

Plusz keret

Később a beérkezett igények alapján 12 milliárdra, aztán tavaly augusztusban 14,2 milliárd forintra emelték a keretösszeget egyéb technikai módosítások mellett. Most ezt a keretösszeget emelték tovább 1,5 milliárd forinttal, így tehát erre a plusz keretre lehet mától legkésőbb június 30-ig pályázni.

Csak online lehet jelentkezni

közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a termékdokumentációban az alábbi fontosabb módosítások történtek: a kölcsönfelvevők köre kizárólag természetes személy lehet. Természetes személy kölcsönigénylők számára kizárólag online módon történő kölcsönkérelem benyújtásra van lehetőség.

Ezek is érdekelhetnek:

5 millió forint

Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a kölcsön összeg maximuma 5 millió forintra módosul. Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra módosul.

Másfél éven belül kell felhasználni

Természetes személy kölcsönfelvevők esetén a projekt fizikai befejezésének határideje a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra módosul. A hitelprogram keretében utoljára 2021. június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani. A hitelprogram keretében utoljára 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a végső kedvezményezetteknek kifizetést teljesíteni.

300 háztartás

Mivel most 1,5 milliárdos keretösszegről van szó és mivel legfeljebb 5 milliós kölcsönösszeg igényelhető, így a maximális összeggel számolva legalább 300 projekt kaphat forrást. 4 milliós átlagos hiteligénnyel számolva ez már 375 támogatott projektre felmehet – írja a porttál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Rengeteg ingyenpénz

Budapesten és környékén most több olyan pályázat is elérhető, amelyekkel tetemse mennyiségű ingyenpénzhez juthatsz. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció