A fehérebb fogak elérése sokak célja. Ennek eredményeképpen sokan keresik a fogaik minél gyorsabb és olcsóbb kifehérítésének módját. Az egyik ilyen lehetőség a fogfehérítő fogkrém. Lehet, hogy olcsóbb, mint a vény nélkül kapható fogfehérítő csíkok és más lehetőségek, de vajon tényleg működik? Lehet tubusból is fehérebb fogakat kapni?

Miben különbözik a fogfehérítő fogkrém

fehérítő fogkrémekn ugyanaz a hatóanyag van, mint a többi fogkrémtípusban – a fluorid. Egyes márkák azonban fehérítő vagy csiszoló összetevőket is tartalmaznak. Ezek az egyéb összetevők szerepet játszanak abban, hogy az ilyen típusú fogkrémek hogyan hatnak, és milyen mellékhatásokat tapasztalhatsz a használatuk során.

A fehérítő fogkrémek leggyakrabban hozzáadott összetevői a következők:

  • szódabikarbóna, amely csiszoló összetevőként csiszolja a fogakat
  • hidrogén-peroxid, amely fehéríti a fogakat
  • kálium-nitrát, amely megakadályozza a más összetevők, a peroxid vagy a csiszolóanyagok által okozott fogérzékenységet

Hogyan működik a fogfehérítő fogkrém

fehérítő fogkrémek gyakran enyhe csiszolóanyagokat használnak a felületi szennyeződések eltávolítására és a fogak polírozására. Rendszeres használat és helyes fogmosási szokások mellett az ilyen típusú fogkrémek a mindennapi felszíni szennyeződések eltávolításával segíthetnek a fogak nagyobb mértékű sötétedésének megakadályozásában. A fogak színét azonban nem változtatják meg.

A peroxidot tartalmazó fogkrémmárkák fehéríthetik a fogzománcot, de csak kis mennyiségben. A hidrogén-peroxid és a karbamid-peroxid a fogfehérítő csíkokban, készletekben és a rendelői fogfehérítésben is megjelenik aktív összetevőként.

Sajnos a peroxidot tartalmazó termékek hozzájárulhatnak a fogak érzékenységéhez és az íny irritációjához. Emellett számos márkájú fogkrém nem tartalmaz fehérítő hatóanyagokat olyan koncentrációban, mint a fehérítő csíkokban vagy a rendelői fogfehérítésben. Ezért nem fogja ugyanazt a fehérítési eredményt elérni, mint a professzionális fogfehérítési lehetőségekkel.

Károsítják a fogfehérítő fogkrémek a fogakat?

Bár a legtöbb fogfehérítő fogkrém opció megfelelő használat esetén nem károsítja a fogait, bizonyos mellékhatásokat tapasztalhat. A leggyakrabban jelentett mellékhatás a fogérzékenység. Néhányan a vény nélkül kapható, peroxidot használó fogfehérítő készletek esetében is beszámolnak erről a problémáról. A fogfehérítő fogkrémekkel kapcsolatos másik probléma a túl nagy elvárásokkal rendelkező embereknél jelentkezhet. Azt hiszik, hogy a fogkrémtől ragyogni fognak a fogaik, és a megadottnál gyakrabban használják, vagy túl erőteljesen mossák a fogaikat. Ezek a cselekedetek károsíthatják a fogzománcot, amely soha nem nő vissza.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a fogfeherito-matrica.com oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.