A holnapi naptól kezdve fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az úgynevezett Önkéntes véradó virtuális kártyával, közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából. A szervezet szerint a véradók több mint 1000 kiskereskedőnél, helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen. 

Kedvezmény jár a véradásért

Az OVSZ vasárnapi közleménye szerint június 14-étől minden véradó rendelkezhet Önkéntes véradó virtuális kártyával. Ezt a telefonon egy ingyenes alkalmazással lehet megjeleníteni, de pdf-formátumban is lehet használni, sőt plasztik kártya is kérhető belőle. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több mint ezer helyen vásárolhatnak kedvezményesen

A kártyával a donorok a véradástól számított fél éven belül több mint ezer kiskereskedőnél, helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Lesznek különböző fokozatok

Azok a véradók, akik rendszeresen visszajárnak, különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek – ismertették.

Szükség van a véradókra

A közleményben azt írták, hogy folyamatos szükség van az önkéntes véradók segítségére. “A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a koronavírus-járvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás folyamatos volt Magyarországon, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon” – emelték ki.

Köszönetet mondtak

Hozzátették: “június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni.”

Itt vannak a bővebb információk

Bővebb információk és az elfogadóhelyek listája az applikációban és a www.ovsz.hu/hu/hirek/onkentes-verado-kartya oldalon található, írja az MTI.

A kormány a védőnőknek mondott köszönetet

Mint megírtuk, a kormány a védőnők napján köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját. Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon, és jár nekik a köszönet.

A járvány alatt is sokat dolgoztak

„Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16–18 éves korosztály oltását is” – mondta.

Bekerült a szakma a bértáblába

A videóban megszólaló védőnő elmondta, hogy a szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay