Szombat este arról írtunk itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán, hogy megbénult a vonatközlekedés, nem jártak a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között. A problémát egy szerelvény letört áramszedője okozta, ám ezt reggelre részben orvosolták, így akkor már arról adtak ki tájékoztatást, hogy menetrend szerint járnak a vonatok. A nap folyamán azonban a MÁV Facebook oldalán folyamatosan jelentek meg a hírek újabb és újabb járatkimaradásokról, Kelenföldön jelenleg is rengetegen várakoznak, a vonatok gyakorlatilag minden irányból késnek.

Letört áramszedő

A közösségi oldalán azt írták néhány órával ezelőtt, hogy a Szombathelyről Budapestre tartó, Tatabányáról 17:02-kor továbbindult Savaria InterCity (IC913) mozdonyának áramszedője letört és a felsővezeték megrongálódott Herceghalom állomás közelében. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállították le és kísérték Herceghalom állomásra, ahonnan egy másik vonattal utazhattak tovább. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megnövekdett menetidő

A meghibásodott szerelvény elvontatásáig és a felsővezeték javításáig Herceghalom és Biatorbágy állomások között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel megnövekedett menetidő.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Orvosolták

Ezt a hibát időközben orvosolták, ugyanis azt írták, hogy 20 órára megjavították a felsővezetéket Herceghalomnál, így Herceghalom és Biatorbágy állomások között újra két vágányon haladhatnak a vonatok. Éjszaka helyreállhat a menetrend a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

Fa dőlt a sínekre

Ez azonban még nem nem minden, ugyanis a MÁV oldaláról kiderül, hogy Baktüttösnél fa dőlt a sínekre. Emiatt a Rédicsről Zalaegerszegre 16:31-kor elindult személyvonat (39023) várakozásra kényszerül, 50-60 perccel megnövekedhet a menetideje. Ezután 18:45-re sikerült eltávolítani a kidőlt fát, így a Rédicsről Zalaegerszegre 16:31-kor elindult személyvonat (39023) 80-90 perces késéssel folytathatta az útját. A Zalaegerszeg-Rédics vonalon késő este állhat helyre a menetrend.

Kapcsoldódó:

Meghibásodás

Ezen túlmenően a Kaposvárról a Keleti pályaudvarra tartó, Simontornyáról 17:30-kor továbbindult Rippl-Rónai InterCity (IC823) meghibásodott Sárbogárdon. A szerelvényt összekapcsolták a Pécsről a Keletibe tartó, Sárbogárdról 18:59 után késéssel továbbinduló Zengő InterCity-vel (IC801).

Ez helyzet Kelenföldön, rengetegen várakoznak:

Műszaki okok miatt több vonat nem jár

Ha mindez nem volna elegendő, akkor fontos megemlíteni, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre 18:35-kor és a Gödöllőről Budapestre 19:45-kor induló S80-as vonatok (3128, 3141) nem közlekednek műszaki ok miatt, valamint a Kőbánya-Kispestről Tárnokra 18:57-kor és a Tárnokról Kőbánya-Kispestre 20:16-kor induló S36-os vonatok (3868, 3881) nem közlekednek egy korábbi járműhiba miatt.

A Pécsről induló járat is meghibásodott

Alig egy órával ezelőtt pedig arról adott tájékoztatást a társaság, hogy a Pécsről a Keleti pályaudvarra 19:19-kor elindult Sopianae InterCity (IC811) meghibásodott Bicsérdnél. Várhatóan 40-45 perces késéssel folytatja az útját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kelenföld – Forrás: BPK