„Most, hogy kiderült, hogy két elfuserált kormányzati beruházás, az M0-ás déli Duna-híd és a H7-es csepeli HÉV soha véget nem érő felújításához hasonlóan a Nyugati pályaudvar felújítása is tovább csúszik, ezzel tovább nehezítve a Budapesten közlekedők életét, jó lenne egy kis szerénység a Fidesz politikusaitól” – kezdi bejegyzését Karácsony Gergely a közösségi oldalon.

Csúszik a Nyugati felújítása

Mint ismert és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu hírportál is beszámolt az egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól újra fogad vonatokat a Nyugati pályaudvar. Azonban az öröm nem lehet felhőtlen, ugyanis a Mávinform oldalán közölték, hogy több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az M0-ás kérdése

„Az M0-ás déli Duna-hídjának javítása 2020-ra egyszer már elkészült, azóta mégis több alkalommal újra le kellett zárni az átkelőt, korlátozások vannak érvényben most is, ami hatalmas terhet jelent a városnak. A sokszor 10-15 kilométeres torlódások miatt rengetegen választják az elkerülő helyett a belvárosi úthálózatot, pedig az elkerülő azért épült, hogy elkerüljék rajta a várost, és nem azért, hogy elkerüljék az elkerülőt és a városban haladjon át a forgalom.” – írja a főpolgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

A csepeli HÉV átadása is csúszik

„A csepeli HÉV átadása is immár több mint fél éve csúszik, nem más, mint az atlétikai stadion építése miatt. A HÉV átadását tavaly karácsonyig ígérték, mégis azóta is kényszerű átszállásra és pótlóbuszozásra kényszerülnek a csepeliek, nem csoda, hogy sokan inkább az autót választják helyette.És most úgy látszik, ehhez a sorhoz csatlakozik a Nyugati pályaudvar felújítása is.” – folytatja a bejegyzést Karácsony Gergely.

Kapcsolódó:

Támad a Fidesz

„Miközben a Fidesz azért támad minket, amiért az általuk közel egy évtizeden át halogatott beruházásokat mi végre megcsináljuk, ők nem képesek akár csak egy beruházást is időben, a tervek szerint befejezni és átadni.”

Hónap elején kezdték el felújítani a Blahát

Mint ismert a Blaha Luzja tér felújítása a hónap elején kezdődött meg, az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelik, ezért 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban. A tér felújítása várhatóan 2022 végére fejeződik be.

Az autók továbbra is 2×2 sávon haladhatnak

A tér felújítása mellett az aluljárót felülről újraszigetelik, és emiatt a Rákóczi úton és a Nagykörúton is irányonként egy-egy forgalmi sávot le kell zárni. A Rákóczi úton fennmarad a 2×2 sávos forgalom az autóknak, a buszközlekedést lámpaprogrammal, illetve elsőbbségadás biztosításával segítik. A Nagykörúton az első 10-12 hétben csak 2×1 sávon lehet majd közlekedni. Az érintett szakaszon megszűnik a kerékpársáv – mondta Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke.

Ez a helyzet most Lánchíddal:

Ha rajtuk múlna

„Miközben ha rajtuk múlna, éveken át rohadna tovább a Lánchíd, pusztulna tovább a Blaha Lujza tér és a pesti alsó rakpart, mi végre eltakarítjuk a Fidesz itt hagyott mocskát és rendet teszünk a városban. Már csak az kéne, hogy a hónapok óta húzódó kormányzati beruházások is végre elkészüljenek, vagy ha ez nem megy, legalább egy kis szerénységet mutassanak a fideszes politikusok.” – zárja sorait a főpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes bejegyzés:

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook