A halálos kimenetelű közúti baleset még 2021 májusában történt az M5-ös autópályán. Egy közutas autónak hajtott egy másik jármű, a személyautó egyik utasa a helyszínen meghalt. Többen súlyosan megsérültek. Most vádat emeltek a sofőr ellen.

Halálos baleset

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, kisteherautóba hajtott egy személyautó az M5-ös autópálya 44-es kilométerszelvényénél, az újhartyáni lehajtónál, a főváros felé vezető oldalon még 2021 májusában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el!

Álló autónak ütközött

Egy személygépkocsi haladt az M5 autópályán Budapest felé. Az autóban három utas ült. A sztrádán, Újhartyán közelében pályakarbantartást végeztek, a munka biztosítására a leállósávban parkolt a karbantartók sárga színű, megkülönböztető jelzéssel ellátott, a forgalom terelésére használt teherautója.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jól látható jelzés

A jármű platóján jól látható méretben és módon kihelyeztek egy táblát, amely az úton folyó munkára, a forgalom másik sávba terelésére és a sebesség 100 kilométer/óra csökkentésére figyelmeztetett.

Észlelhető volt

A férfi nem vette észre az álló teherautót, noha az mintegy 500 méteres távolságból észlelhető volt. A gépkocsi mintegy 100 kilométer/órás sebességgel nekiütközött a karbantartó autó bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett autó szétszakadt.

Meghalt egy ember

A balesetben a sofőr barátja, aki mellette ült, a helyszínen meghalt, a hátsó ülésen utazó két ember közül az egyik tartós kómába zuhant, míg a másik is súlyos sérüléseket szenvedett. A terelő járműben tartózkodó munkás is súlyosan megsérült.

Mentőhelikopter a helyszínen

A dabasi hivatásos tűzoltók feszítővágóval kezdték meg két utas kiszabadítását. A társhatóságok mellett mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt.

Vádat emeltek

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben a járművet vezető férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el!

Ezek is érdekelni fognak

Egy autópályaszakasz, két baleset rövid idő alatt: előbb egy motoros futott rá egy terepjáróra, majd a feltorlódó forgalomban négy autó ütközött össze HELYSZÍNI FOTÓKKAL!

Halálos baleset Vecsésen, nem élte túl a kerékpáros az ütközést

FRISS! Halálos baleset történt Budapest közelében, az M5 autópályán!

Kiemelt kép: az MTI helyszíni felvétele – Fotó: Mihádák Zoltán