A térségben történő szénhidrogén kutatás kapcsán szólalt meg a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója.

Pozitív hírekről számolt be Homonnay Ádám

A Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója, Homonnay Ádám hétfőn az üllői 3D szeizmikus mérés bemutatása alkalmával remek hírekről beszélt, számolt be róla a 24.hu hírportál. Azt mondta, ígéretesnek tűnik a szénhidrogén kutatás Üllő térségében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Február végén kezdődött a munka

Üllő határában nagyjából 30 négyzetkilométeren folynak a feltárások. A Mol szénhidrogén után kutat, a mérések után pedig hamarosan tiszta vizet lehet önteni a pohárba. A területen minden bizonnyal nem földgázt, hanem kőolajat fognak tudni kitermelni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Értékes az Üllő melletti terület

Nemrég Vecsésnél talált a Mol kőolajat. Azt remélik a szakemberek, hogy jó esély van arra, hogy Üllő mellett is a “fekete aranyra” fognak bukkanni.

Erről számolt még be a Mol

A Mol a kutatási fázisban mérések segítségével igyekszik megbizonyosodni arról, mi található a földfelszín alatt. Az adatok alapján értékelik a lehetőségeket. Csak mindezek fényében kezdik meg a fúrásokat.

Ezek is érdekelhetnek!

Időre van szükség

Az adatok feldolgozását nem lehet villámgyorsan végrehajtani. Három hónapra van szükség ahhoz, hogy az üllői területen keletkezett adatokat fel tudják dolgozni. A kiértékeléshez további három-hat hónap kell.

Erre lehet számítani

Megéri azonban kivárni ezt az időt. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár már 2023 végén megkezdődhetnek a fúrások.

Csökkenhet Magyarország kitettsége

Korábban a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt egy közleményben arról számolt be, hogy a hazai kőolaj jelentősen csökkenti hazánk energiafüggőségét. Ezért is dolgoznak a szakemberek szüntelenül azon, hogy a hazai termelést szinten lehessen tartani.

Rengeteg pénzt költ a Mol erre

A társaság az elmúlt öt évben 133 milliárd forintot költött a termelés szinten tartására. Ennek hiányában évről évre 15-20%-kal kevesebb lenne a kitermelt kőolaj mennyisége Magyarországon.

Ezt tervezi a Mol

A vecsési mező feltárásakor elmondta a Mol, hogy mik a következő 5 évre vonatkozó tervei. 200 milliárd forintot kívánnak arra költeni, hogy fejleszteni tudják az ország kőolaj- és földgázkitermelését. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dunai Finomító – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu