A legfrissebb adatok szerint közel 4000 új fertőzöttet azonosítottak és 6352 beteget ápolnak kórházban. Ismét nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma.

Közel 4 ezer új fertőzöttet azonosítottak

3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

100 felett az elhunytak száma

Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nőtt a kórházban kezeltek száma

Ismét nőtt a kórházban kezeltek száma, jelenleg 6352 koronavírusos beteget ápolnak egészségügyi intézményben. Közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

Közterületen is kötelező a maszk

A 10 ezer főnél nagyobb települések egyes utcáin is kötelező lesz a maszk, a középiskolásokkal pedig beszélgessenek el a szülők – mondta kedd este Orbán Viktor az M1-en. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy januárban megérkezik 100 ezer védőoltás az EU-ból, ezt a legveszélyeztettebbek kapják meg, a tömeges oltásra áprilistól kerülhet sor.

Ez is olvasd el

“Ha nem taposunk a fékre azonnal, akkor decemberben a karácsonyi ünneplés helyett nemzeti temetés lesz” – további szigorításokat sürget a mentőorvosként dolgozó Éger István.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Mától jegy nélkül, ingyen utazhatnak a helyközi és a helyi tömegközlekedési eszközökön az egészségügyi dolgozók, valamint azok az orvos- és egészségtudományi képzésen tanuló hallgatók, akik a világjárvány elleni védekezésben közreműködnek.  A rendelet kitér arra, hogy az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes, és a helyjegyre, valamint a pótjegyre is vonatkozik.

3 orvos halt meg koronavírusban

Hárman haltak meg, és megközelítőleg négyezren kapták el a koronavírust az egészségügyi dolgozók közül Magyarországon a járvány kezdete óta. A vírus első hazai kórházi dolgozó áldozata egy tatabányai beteghordó volt, de Covid–19-ben halt meg az egri kórház egyik nőgyógyásza és a nyíregyházi kórház főigazgatója is. 

Tavasszal rosszabb volt a helyzet

Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infektológiai monitoringteamjének munkacsoport-vezetője az MTA minapi rendezvényén elmondta: míg a járvány első hullámában a fertőzés kockázata az egészségügyi dolgozóknál az átlagos tíz-tizenkétszerese volt, mára csupán kétszerese. Tavasszal még szinte minden érintett orvos és nővér a munkahelyén kapta el a fertőzést, most viszont az esetek felében ez nem igazolható.

Erről is tudnod kell

A járványügyi szigorítások miatt azonnal léptt az Aldi, Lidl, Ikea és a többi üzlet, ezt kell tudni az új nyitvatartásokról

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Korányi kórház