Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői terézvárosi házomlás ügyét, amelyben súlyosan megsérült az Operattszínház balett-táncosa. Továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik a nyomozás.

Négy sérült a tetőomlásban

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, négyen sérültek meg a hétfői tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett balerinája a súlyos sérült, teljesen betemette a törmelék, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, akár le is bénulhat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kihallgatták az építésen dolgozókat

Már 31 tanút hallgattak ki: 23-an az építkezésen dolgozók közül kerültek ki, a többi tanú között pedig két sérült is van.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szakértők segítik a nyomozást

A rendőrség építész-statikus és orvosszakértő bevonásával vizsgálja az ügyet.

Senki nem mehet vissza a házba

A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk. A kerületi rendőrök „élőerővel” is biztosítják, hogy senki ne menjen vissza a házba. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Imalánc a balerina gyógyulásáért

A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére imaláncot indított, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz! – írták a közleményükben.

Látványterven a luxuslakások

Forrás: ingatlan.com

Többmilliós négyzetméterár

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon írtunk róla, épületben luxuslakásokat alakítanak ki, van olyan, amit 400 millió forintért árulnak. Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul – írta a Portfolio.

Full luxus

A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület őrzi a régi hangulatot, amely az építés során felújított homlokzattal hangsúlyossá válik.

Többen segítséget kértek

A VI. kerületi házomlásban érintett épület húsz lakója kérte az elhelyezését az önkormányzattól – közölte a terezvaros.hu. Azt írták, Soproni Tamás polgármester intézkedése értelmében azok a családok, akik igénylik, szállást kaphatnak az önkormányzat költségén.

Szállodában helyezték el őket

Az önkormányzat két szállodában foglalt le a számukra szobákat. Eddig húsz lakó nem tudta az átmeneti lakhatást rokonoknál, vagy más módon megoldani.

Kutyákkal keresték a sérülteket

A rendőrség azt közölte, hogy a balesetnek továbbra is négy sérültje van: három ember könnyebben, egy életveszélyesen sérült meg. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jókai utcai épület