Lánya ballagására igyekezett szabadnapján Fejér megye vezető mentőtisztje, amikor Pest megyében egy kamion csapódott előtte a szalagkorlátnak – írja posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Nem lélegzett

Bajtársunk és egy ismeretlen egészségügyi dolgozó azonnal megálltak és megvizsgálták az 50 év körüli sérültet, aki nem lélegzett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkezdték az újraélesztést

Miközben értesítették a mentésirányítást, megkezdték a sofőr újraélesztését, amihez hamarosan egy szintén arra autózó orvos házaspár is csatlakozott.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Amíg a mentők kiértek

“A mentők kiérkezéséig egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, ami végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a bejegyzésben.

Itt a teljes poszt:

Pár napja egy buszsofőr élesztett újra egy férfit

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a palacsinta egyik darabja okozott fulladást annál a 40 év körüli férfinál, aki Budapesten, a 16-os buszon esett össze. A mentők kiérkezéséig a buszvezető kezdte meg a beteg újraélesztését.

Összeesett egy utas

Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a 16 -os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére hétvégén. A sofőr értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett.

Kapcsolódó:

 

Mentők rohantak a helyszínre

Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, amiket a sofőr követett. A mentőegység perceken belül helyszínre ért és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció