Az LMP a Facebookon jelentette be, hogy azt kezdeményezik, a pedagógusok is előbb kaphassák meg a koronavírus elleni vakcinát. Az LMP oldaláról Hohn Krisztina országgyűlési képviselő szólalt fel az említett videóban.

Pedagógusokat oltatnának előbb

Hohn Krisztina LMP-s politikus szólalt fel egy facebookos online közvetítésen, amelyben arról tájékoztatott, hogy a pártcsalád előbb oltatná be a pedagógusokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szükség van a tanárokra

Az országgyűlési képviselő arról beszélt a videóban, hogy nemcsak nekik, de a diákoknak is nagyon fontos lenne, ha a pedagógusaiknak nem esne baja. Hohn szerint a tanulóknak még az is nagy segítsége lenne, ha a tanáraikkal nem online találkoznának, hanem személyesen, így biztosan könnyebben menne nekik a felkészülés.

Nekik is kell az oltás

“A szociális dolgozók és az egészségügyi dolgozók után ők az egyik legfontosabbak, akiknek ezt az oltást meg kell kapniuk” – mondja Hohn, aki hozzáteszi, ez azért lenne fontos, mert idén az érettségizőknek nagyon nagy szükségük van a tanári segítségre.

Gyors oltást szorgalmaztak

A pedagógusok oltását már csak azért is tartja fontosnak az LMP, mivel köztük nagy számban vannak idősek is, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

A vakcinákra is kitértek

Hohn Krisztina a felszólalásában nem egyedül a pedagógusok oltása mellett állt ki, hanem kitért arra is, hogy a kormánynak sokkal jobban kellene tájékoztatnia a lakosságot az elérhető vakcinákról. Szerinte a vakcinák megismerésével javulna az oltási hajlandóság is.

Nehezményezik az oltási tervet is

Hohn azt is elmondta, hogy a magyar emberek biztonságérzetén csakugyan sokat javítana, ha minél több információt tudhatnánk a vakcinákról és az oltásról: hol kapjuk, kitől, mikor és melyik vakcinát? Az országgyűlési képviselő szerint a kormány sokat beszél az oltási tervről is, azonban a valóságban még senki sem látta ezt.

Ki fog dönteni a vakcinák kérdésében

Az LMP továbbá arról is szót ejtett, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek nem a politikusok nyomása miatt kéne döntenie egy vakcina engedélyezéséről, hanem szakmai szempontokat előtérbe helyezve kéne vizsgálniuk az oltóanyagokat.

Kapcsolódó

Mutatjuk az LMP videóját

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Hohn Krisztina – Forrás: Facebook/Hohn Krisztina