Kiss Csaba, erdőkertesi háziorvos nem volt hajlandó beadni a koronavírus-elleni oltásokat a saját körzetében. Egymillió forintos bírságot kapott, most meggondolta magát és mégis beoltja a körzetében élőket.

Pénteken oltani kezd

Veresegyáz polgármestere, Pásztor László bejelentette, hogy az oltások beadását eddig megtagadó erdőkertesi orvos most átvett 210 oltóanyagot, és pénteken megkezdi az oltást. Eddig úgy volt, hogy a renitens doktor betegei Veresegyházon kapják meg az oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bírság és népharag

Az nem tudni, hogy mitől változott meg a háziorvos véleménye. Lehet, hogy az egymilliós büntetéstől gondolta meg magát, de az sem kizárt, hogy az oltásra várók népharagja miatt döntött úgy, hogya aki kéri, annak mégis beadja a vakcinát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyógyszerkipróbálás

Az erdőkertesi háziorvos eddig azt kifogásolta, hogy a kínai vakcinát nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség, és mint fogalmazott, nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”. Legfőképpen azonban azért nem akart oltani, mert a rendelőjét nem tartotta megfelelő helyszínnek ehhez, a páciensek összezsúfolásával szerinte inkább a járvány terjedéséhez járulna hozzá, mint a megelőzéshez – írja a 24.hu.

Orbán Viktor is szóba hozta

Orbán Viktor a rádióban elmondta, nem tudja egy háziorvos hogyan számol el ilyen esetben a lelkiismeretével. Azonban azt is kiemelte, hogy most nem a felelősségre vonás ideje van, hanem a munkáé, ezért a miniszterelnök szerint most az ez elsődleges, hogy az ország minden pontján, így Erdőkertesen is hozzájussanak az emberek az oltáshoz.

1 milliós bírság

A Pest Megyei Kormányhivatal egymillió forintos bírságot szabott ki Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos praxisára. Az orvos felháborítónak nevezte a bírságot, és jelezte, hogy jogi útra tereli az ügyet. EZ IS ERDŐKERTESEN TÖRTÉNT: Megszólalt az erdőkertesi rendőrkéselő: „Sokkolt, hogy 35 évre ítélhetnek” – Az ügyben a titkosszolgálat is szóba került

Megfenyegette az önkormányzat

Az ATV megkeresésére a háziorvos elmondta, hogy megfenyegette az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba, illetve a Facebookról értesült arról, hogy maga Tuzson Bence írt neki levelet, erről a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál itt írt.

Veresegyházán kapták volna meg

Erdőkertes polgármestere, Pásztor László kedden azt mondta a Hír Tv-nek, hogy Kiss Csaba betegei Veresegyházán kapják meg az oltást, ehhez képest szerdára fordulat állt be az ügyben. EZT OLVASTAD? Feketébe borult a Lánchíd – barátai és családtagjai emlékeztek a Dunába ugrott erdőkertesi 18 éves fiúra

Mégis átvette az oltásokat

A polgármester most közleményben tudatta, hogy az erdőkertesi háziorvos átvette a településre érkező 210 oltóanyag rá eső részét, és pénteken megkezdi az oltást. „Ez azt jelenti számunkra, hogy lakosaink a háziorvos által oltott vakcinákat helyben tudják felvenni, és nem szükséges Veresegyházra utazni érte” – közölte Pásztor László. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el:

Erdőkertes Veresegyházhoz tartozik

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Koronavírus Tájékoztatási Oldal