Pozitív lett Dr. Takács Péter az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatóján Covid tesztje.

Szigorú járványvédelmi protokoll

Takács Péteren október 20-án reggel koronavírus tesztet végeztek, melynek pozitív eredményéről a kora esti órákban értesült. A kórház szigorú járványvédelmi protokolljának köszönhetően Dr. Takács Péternek az intézményben szoros kontaktja nincsen, tünet-, és panaszmentes, feladatait a következő 10 napban otthoni munkavégzés keretein belül látja el – derül ki az intézmény posztjából.

Pozitív lett Dr. Takács Péter Covid tesztjeAz Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő…

Posted by Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő on Tuesday, 20 October 2020

EZT OLVASTAD MÁR?

Koronavírusos lett két háziorvos a 11. kerületben

Két háziorvos lett koronavírusos Budapesten, a 11. kerületben – ezt maga a polgármester jelentette be. László Imre szerint „minden megbetegedett egészségügyi dolgozóért a kormányt terheli a felelősség, hiszen nem látta el őket védőfelszereléssel. Újbuda nagyszabású maszk beszerzést indított el, hogy segítse a kerületi dolgozókat.”

Egyre több az érintett

Mint megírtuk Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba is megfertőződött, A város első embere egyelőre tünetmentes, otthonról dolgozik.

Home office-ban van a polgármester

„Elővigyázatosságból csináltattam egy PCR-tesztet. Bár tünetmentes vagyok, az eredmény pozitív lett, így a járványügyi előírásokat betartva otthonról dolgozom – írja Dióssi Csaba Facebook-oldalán.

Volt már karanténban

Korábban Dunakeszi polgármestere már volt karanténban, akkor nem kapta el a fertőzést. Egy közösségi rendezvényen vett részt még augusztusban és ott találtak valakit, aki fertőzött volt.

Ez is érdekelhet:

Koronavírusos lett a kardiológiai intézet főigazgatója

Koronavírussal fertőződött meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményében azt írja, mivel csak nagyon enyhe tünetei vannak, ezért otthoni karanténba vonult. A hatóságok megtették az ilyenkor szokásos járványügyi intézkedéseket, a maximális biztonság érdekében jelenleg is folyik a főigazgatóval közvetlen kontaktusba került emberek szűrése, mindannyian panasz- és tünetmentesek.

Koronavírusos lett Tuzson Bence is

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy elkapta a koronavírust Tuzson Bence államtitkár, aki egyben Dunakeszi környékének országgyűlési képviselője is.

Az első fideszes koronavírusos

A Fideszben Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója kapta el először a koronavírust augusztus végén. Több politikus is részt vett azon a balatoni partin, ahol Hollik is ott volt, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs is hatósági karanténba került.

Kuncze Gábor is elkapta a vírust

Kuncze Gábor is elkapta a koronavírust, szeptember végén intenzív osztályon ápolták. Az egykori SZDSZ-es politikus a feleségét látogatta meg a kórházban, valószínűleg ott kaphatta el a vírust. A közösségi oldalára azt írta a volt belügyminiszter, hogy mindenki húzzon maszkot, mert nem finom a Covid!

Dunakeszin volt karanténban Gáspár Laci

Szeptember elején írtuk meg, hogy pozitív lett Gáspár Laci koronavírus-tesztje. A Dunakeszin élő énekes emiatt nem lehetett ott az RTL Klub Álarcos énekes műsorában, otthon volt ő is karanténban és viszonylag jól megúszta. Annyit mondott: „Alapvetően jól vagyok, egy kis gyengeségen kívül semmi nem utalt arra, hogy elkaptam volna a vírust, csak a tesztelésen derült ki.”

Kórházba került az énekes

Az EDDA frontembere, Pataky Attila és billentyűse, Gömöri Zsolt nem voltak ilyen szerencsések. Ők is elkapták a vírust és kórházba kerültek. Pataky Attila azt mesélte, hogy kemény menet volt. “A kórházban fekve a falakon át hallgatod a többiek jajgatását, kapaszkodj meg, nézd a falat” – mondta elcsukló hangon a zenész.

Tüdőgyulladást okozott

Kezdődő tüdőgyulladásom volt, csak suttogva, fojtott hangon bírtam beszélni. Teljesen el voltak gyengülve a hangszalagjaim – mondta akkor Pataky Attila.

Az emberek fele elkapja

Az amerikai Bostonban hálózatkutatóként dolgozó Barabási Albert László azt állítja a lakosság fele alkapja a koronavírust, azért kell védekezni, hogy lelassítsuk, mert akkor jut csak orvosi ellátás azoknak, akik majd nagyon betegek lesznek. Nagyon érdekes ez a cikkünk, ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció