Zacher Gábor toxikológus nemrég arról beszélt, hogy senkinek sem ajánlja a kínai oltást. A minap egy interjúban viszont már azt mondta, a kínaival is beoltatná magát. Ceglédi Zoltán politológus ezután durván nekiment a sztárorvosnak és a felelősségét firtatja.

Ellenezte a kínai vakcinát

Nem oltatná be magát a kínai vakcinával Zacher Gábor – mondta a toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában január végén. Szerinte nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról. Míg a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz – érvelt akkor a szakember. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lebeszélték az embereket a kínai oltásról

A média felkapta a sztárdoki kijelentését és rengeteg emberhez eljutottak a mondatai, miszerint nem tűnik biztonságosnak a kínai oltás. Ugyanezt mondta Duda Ernő szegedi immunológus, aki azt állította, hogy a koronavírus nagyon hasonlít a Zika-vírusra abban a tekintetben, hogy „lopakodó” vírus. Mert olyan molekuláris mintázatokat hordoz, amilyenek az emberben is előfordulnak, ezért potenciálisan autoimmun folyamatokat indíthat el. FONTOS: “Sárkány ellen sárkányfű”: Orbán Viktort beoltották a kínai Sinopharm vakcinával

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hamut szór a fejére

A koronavírus-járvány harmadik hullámának bedurranása miatt azonban megváltozott Zacher doktor véleménye. A 168 órának már így nyilatkozott: „Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai.” – mondta Zacher Gábor, majd így folytatta:

Látja a szövődményeket

„Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt! A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, amik védettséget nyújt” – magyarázta. EZT IS OLVASD EL: “Mielőtt valaki lélegeztetőgépre kerül, elaltatjuk. Én ilyenkor meg szoktam kérni, hogy számoljon” – Zacher Gábor drámai beszámolója a covid osztály működéséről

Betelt a pohár

Ceglédi Zoltán politikai elemzőnél betelt a pohár. A közösségi oldalán így ment neki Zacher doktornak: „Ku*vajó. Ezt mondd annak, aki miattad meg Duda papa miatt utasította vissza a kínait. Hihetetlen, mennyire nem érzik a felelősségüket. Mint tavaly tavasszal, amikor a maszkviselés ellen beszélt a „tudósok” és orvosok jó része – írja Ceglédi, majd így folytatja:

Zacher-féle riogatás

„Ha valaki az ilyen, Zacher-féle riogatás miatt utasította vissza a kínai vakcinát, aztán elkapja a vírust és meghal, majd a sztártoxikológus azt mondja a hozzátartozónak, a nagypapát gyászoló unokának, hogy „bocs, kisfiú, csak így jutottam címlapra, de ha élne még a papa, most már arra beszélném rá, hogy oltasson”?

Lehülyézik az országot

Ezeket az összevissza beszélő, a fél országot hol lehülyéző, hol tévedésbe ejtő alakokat meg címlapra tisztelik, és soha egy érdemi kérdést nem kapnak, hogy doktor úr, ezt mire alapozza és miért mondja.

Zacher-felelőssége

Azt remélem, legalább kicsit most elgondolkodik a felelősségén. Mert az előző produkciója bizony vastagon hozzájárulhatott ahhoz, hogy veszélyben lévő emberek lemondtak a védelemről, mondván: a „tudósok” sem bíznak a kínaiban.” – állítja az elemző. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: Youtube/Szféra