Kérem, hogy elégedjenek meg azzal, hogy emberhez méltó, őket semmilyen hátrányban nem részesítő életet élnek itt Magyarországon, de azt ne mondják meg, hogyan akarjunk élni mi többiek – jelentette ki Orbán Viktor az állami rádióban az LMBTQ törekvések kapcsán.

Budapesten a demográfiai csúcstalálkozó

Magyarországra, most ezért jött több politikus, mert a magyar családpolitika ortodox, más, mint másé – mondta Orbán Viktor. A kormányfő az állami rádióban beszélt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kívánhatják

“Megértem azokat, akik az LMBTQ-életformát követelik, nekik is kell hely a nap alatt, de nem kívánhatják, hogy az általános szabályok kiindulópontjai legyenek.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nincs helyük az iskolában

Azt nem fogadjuk el, hogy ők akarják a gyerekeinket nevelni, nem fogadjuk el, hogy ők mondják meg, mi legyen az iskolákban – azt majd mi megmondjuk – jelentette ki Orbán Viktor.

A gyerekesek jobban kell éljenek

Oda kell majd eljutnunk, hogy jobban éljenek azok, akik gyereket vállalnak, és például többet keressenek, előbb jussanak lakáshoz – fejtegette a miniszterelnök.

SZJA

“Azt gondoltuk, hogy mivel a családok viselték a legnagyobb terheket a pandémia alatt, visszaadjuk nekik a befizetett adót.” – mondta a családi szja-visszatérítés kapcsán Orbán Viktor.

A lánya azonban külföldre ment

Orbán Viktor legidősebb lánya és veje a spanyolországi Marbellába költözik – állítja a Blikk Orbán Ráhel Instagram-posztja alapján. A szűk kör számára hozzáférhető bejegyzés szerint a kormányfő lánya és férje, Tiborcz István mindhárom gyerekükkel a Gibraltártól 60 kilométerre fekvő városban fognak élni, a legidősebbet már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába.

A címlapfotónk magyarázata

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Mike Pence, az Egyesült Államok korábbi alelnöke megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 23-án. Orbán Viktor csütörtökön és pénteken kétoldalú megbeszéléseket folytat a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett állami vezetőkkel és a konferencia előadóival a Karmelita kolostorban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nagymarosi könyvtárban botrány volt egy mesekönyv kapcsán

Budaörs másképpen reagált

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban szervezett, az oktatás részét képező érzékenyítő programok körül augusztusban tört ki botrány. A Budaörssel szomszédos település, Törökbálint fideszes alpolgármestere, Géczy Krisztián azt állítja, hogy a szülők tudta és beleegyezése nélkül LMBTQ-érzékenyítéseket tartanak az iskolában.

A csepeli óvodákban is tiltott lett a könyv

Borbély Lénárd levelet írt az intézmények vezetőinek, hogy az óvodákban nem olvashatnak a könyvből. Az intézményvezetők aztán továbbították az utasítást az óvodai nevelőknek.

Magyarországon törvényt fogadtak el róla

Magyarországon 1997-ben fogadták el a gyermekvédelmi törvényt, amelyet az idén módosítottak. A végrehajtási utasítás szerint: óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja. Így szabályozzák a világon ezt a kérdést.