Amikor feketébe fordult a Nap, s mégis megéri szeretni – ezekkel a szavakkal tudatta Vujity Tvrtko, hogy elhunyt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat emeritus elnöke. 57 éves volt.

Szeretet

A közismert tévés megható szavakkal búcsúzik tőle. “Ő ezen a világon is a Mennyország lakója volt. A földi Mennyországé. Mert Sándor maga volt a megtestesült jóság és szeretet. Ő volt az ember, aki mindig ki tudta mondani azt a szót, hogy „SZERETLEK”; és Ő volt az, aki szavakkal leírhatatlan erőt és bátorítást adott a szenvedőknek.

Fiatal volt még

Szenczy Sándor baptista lelkipásztor 1965-ben született Sajószentpéteren. Számos gyülekezet növekedéséhez járult hozzá, a vezetésével 1996-ban létrejött Baptista Szeretetszolgálat mára több kontinensen dolgozó, nagy szervezetté nőtt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nehéz gyermekkora volt

Tizennégy éves volt, mikor szülei elváltak és ő elköltözött otthonról. Ebben az időszakban magától értetődőek voltak a bulik, az alkohol, a kábítószer, a rendőrségi ügyek. A gimnáziumból csak azért nem rúgták ki, mert akkoriban Magyarország tíz legjobb sakkozója közt volt.

Bandázott

Feltört lakásokban, a Nyugati pályaudvaron álló vagonokban élt a „banda”, amely része volt a pesti underground korszaknak.

A katonaság alatt találta meg istent

Sándor életében a katonaság vetett véget ezeknek az éveknek. Amikor a központból kihelyezték egy lokátorállomásra és „ottfelejtették” negyvenkilenc napra, egy ismeretlen hívón keresztül Isten megtalálta – a titkos katonai telefonvonalon – írja hivatalos önéletrajzában.

Teológus lett

Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol az alig több mint tízfős gyülekezet egy szűk évtized alatt százfősre nőtt a keze alatt.

Különleges helyeken

A Baptista Szeretetszolgálat ma Magyarország egyik legnagyobb humanitárius szervezete, amely a világ 25 országa mellett Magyarországon is nagy szervezetté nőtt. Segítettek Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában.

Amerikai elnökökkel találkozott

Szenczy sándor munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén.

Népes családja van

A lelkész felesége, Katalin konduktor, mozgássérült gyermekekkel foglalkozik. Öt gyermekük van és négy unokájuk. Ők gyászolják Szenczy Sándort.

A bejelentés

Címlapfotó: Vujity Tvrtko Facebook-oldala.

Bejegyzés megtekintése