A rozzant furgonból sebesen dobálta ki egymás után a zsákokat a férfi az M3-as autópálya pihenőjében. Egy autós előkapta a mobilját és felvételt készített az illegális szemetelésről. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

Kisteherautóból pakolta ki a szemetet

Az M3-as autópálya budapesti kivezetőjénél található pihenőhelyen az egyik szemétgyűjtő mellé egy kisteherautóból több zsáknyi, jól láthatóan nem az utazás során keletkezett hulladékot dobált ki egy férfi, melyről egy autós készített felvételeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem egyedi eset

„Sajnos ez nem egyedi eset, ugyanis évente nagyjából ezer tonnányi illegálisan kidobott szemetet gyűjtünk össze és szállítunk el biztonságos lerakókba. Mindez évente, országosan 1 milliárd forintjába kerül társaságunknak, és így az adófizetőknek is.” – írják a Magyar Közút Insta-oldalán.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Kamerákat szereltek fel

A hasonló esetek megakadályozása, az illegális hulladéklerakók végleges felszámolása és a szemetelők visszaszorítása érdekében nemrég egy kamerás megfigyelőrendszer kiépítését és fejlesztését hajtották végre, így még nehezebb dolga lesz az illegális szemetelőknek.

Feljelentés

A Magyar Közút közleménye szerint kamera rögzítette azt is, ahogy egy kisbusz sofőrje körülbelül húsz zsák építési törmeléket, ablaküvegeket és autógumikat helyezett el illegálisan a Budapest-Csömör összekötő úton, az M0-s csomópont környezetében. Feljelentették a szemetelőt.

Harc a szemetelők ellen

Az illegális szemetelők nagy része azt hiszi, neki mindent lehet. Egyre több agglomerációs településen vívnak harcot a mocskukat az erdők, mezők szélére lepakolók ellen. Kamerákat, járőröket vetnek be ellenük, sokszor a környéken élők is segítenek. Dunaharasztin az önkormányzati rendészek végeztek szép munkát, egy rémesen pofátlan szemetelőt kaptak el.

Szeméthegyet pakoltak le

Több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán. A Dunaharaszti Városi Rendészet közterület-felügyelői adatgyűjtésbe kezdtek, majd napokon át figyelték a területet. Sikerrel jártak: meglett az elkövető.

Szemétkommandó

Egy évvel ezelőtt felállt az úgynevezett szemétkommandó Soroksáron. “A szeméthegyek elterjedésének megakadályozása érdekében a rendészeti osztályon belül létrehozták a szemétkommandót, amely 24 órában végzi a munkáját” – jelentette be közösségi oldalán Bese Ferenc, aki polgármesterként egy tiszta, rendezett Soroksár megteremtését tűzte ki célul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Itt a videó az M3-as pihenőjében készült szemetelésről

Kiemelt kép: részlet a videóból