A betörők elriasztásához nem mindig kell a legmodernebb védelmi rendszereket igénybe venni, vannak olyan egyszerű és hatékony pszichológia trükkök, amelyek elegendők lehetnek ahhoz, hogy egy bűnöző messziről elkerülje az otthonunkat.

Távfelügyeletes matrica

Nem mindenkinek van annyi pénze, hogy megfizessen bármilyen távfelügyeletet, de nem is feltétlenül van szükség erre. Néha csak elég egy olyan matrica beszerzése és a kapura kihelyezése, ami arra utal, hogy komoly védelem alatt van a házad. Sokszor önmagában már a matrica is elég. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ismerősök segítsége

Ha esetleg hosszabb időre elutazunk, érdemes megkérni egy ismerőst, vagy akár egy szomszédot, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládánkat, nyírja le a füvet és néha parkoljon a házunk előtt és kapcsolja fel a világítást is. Ha ezeket megteszi valaki, akkor sokkal kisebb az esély, hogy célpont legyen a lakásunk, attól függetlenül, hogy távol vagyunk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ne segítsünk a könnyű rejtőzködésben

Ne legyen egy jó célpont a lakásunk. Könnyen eltántorítható egy tolvaj azzal, ha tiszta látási körülményeket biztosítunk az utcáról és nem adjuk meg a lehetőséget a rejtőzködésre. Ne takarják el fák és bokrok a bejárati ajtót és azonnal jelezzük a törött utcai lámpákat. A rendőrség azt is javasolja, hogy jól látható legyen a házszám, ez akkor fontos, ha segítségkérése szorulunk. EZT SE HAGYD KI: Elárulták a magyar betörők, mi alapján választanak célpontot, mikor szeretnek lopni és még azt is bevallották, hogy milyen ingatlanokat kerülnek el nagyívben

Elektronikus TV vezérlő

Manapság már rengeteg olyan eszközt, vagy elektromos rendszert lehet vásárolni, ami kifejezetten pszichológiai tekintetben próbál hatni a betörőre. Ilyen például az az, elektronikus TV vezérlő készülék, amellyel akár a nyaralásunk alatt ki-be kapcsolhatjuk a televízót az otthonunkban és ezzel azt a látszatot kelthetjük, hogy a házban tartózkodik valaki. Hasznos cikk: Íme az 5 legjobbnak tartott házőrző kutya, az agglomerációban is beválhatnak

Kültéri világítás

A kültéri védelemben is a sima mozgásérzékelős világításon kívül is vannak olyan elektromos rendszerek, amelyek szintén a látszatkeltésre mennek rá. Az egyik ilyen elektromos rendszer az esti és éjszakai világítást kapcsolgatja fel-le, ami bőven alkalmas arra, hogy elriasszon egy betörőt az otthonunk közeléből. Ezt is olvasd el: Nyaralni mész és üresen marad a ház? Így kerüld el a betörőket!

Hagyományos trükk

Egy ugató kutya a kertben még mindig hatékony módszer a betörők távoltartására, de még kutyára sincs feltétlenül szükség. Elég a jól ismert VIGYÁZZ A KUTYA HARAP tábla a kapun, ami a mai napig egy hatékony trükk a tolvajok ellen.

Elektromos kutyahang

Ezt tovább fokozva a piacon van egy elektromos kutyahang generáló készülék, amely feszítés-, vagy kültéri mozgásérzékelővel kombinálva elég messzire kergetheti a bűnözőket az otthonunktól. A készülék úgy működik, hogy amint a betörő elkezdi feszegetni a bejárati ajtót, egy erőteljes ugatást hall belülről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt ne hagyd ki!: Egy budapesti besurranó tolvaj elmondja miért jut be könnyen bárhová és hogyan találja meg azonnal az eldugott pénzt

Ezt a videót pedig látnod kell: Döbbenetes videó! Pofátlan besurranó tolvajok vitték el a házaspár pénzét, amíg ők a kertben dolgoztak, felvétel készült a lopásról

Kiemelt kép: illusztráció