Feljelentések, bírósági idézések, üvöltözés. Érd korábbi polgármestere a fideszes T. Mészáros András és a jelenlegi, ellenzéki polgármester Csőzik László vitája egyre inkább parttalan harccá alakul. Hazugságokkal, csúsztatásokkal vádolják egymást. Most a régi polgármester ment a rendőrségre, közben az új bíróság elé citálja a régit. A két fél alapvető állítása az, hogy az egyik lopással, a másik hazudozással vádolja a másikat. Közben az adófizetők, az érdiek pénze a tét.

Egy évvel ezelőtt az érdiek többsége polgármestert akart váltani. A korábbi városvezető, T. Mészáros András szerint a jelenlegi polgármestert azért választották meg az érdiek mert a csatornázási üggyel bepalizta őket.

A csatornázási ügy régi sérelem Érden. A lényege, hogy a csatornaépítéshez beérkező uniós támogatás ellenére 250 ezer forintos lakossági önrészt kellett fizetnie az érdieknek. Amikor kiderült a támogatás, balhé lett, vissza akarták kérni a pénzüket, végül ingatlanonként mindössze 13 ezer forintot akarnak visszafizetni.

Döbbenetes sztori a Érdről: Bandaháború: A polgármester barbár cselekedetnek minősítette az öldöklést a benzinkúton

Csőzik László jelenlegi polgármester azt ígérte, hogy 2024 végéig mindenki visszakapja a befizetett pénzét és kiderítik, hova tűnt el sok-sok érdi 250 ezer forintja. „A vizsgálatok most is zajlanak, és pontosan utána fogunk járni annak, hova tűnt el a pénz java. Az már most is látszik, hogy nem a csatornázásra, hanem járulékos beruházásokra költötték az érdiek pénzét” – írta Csőzik László.

Csőzik László, Érd polgármestere – Forrás: Facebook

A 13 ezer forintos visszafizetéseket nem az önkormányzat adja, hanem a csatornaépítésre létrehozott társulás. Erről a helyi lapnak azt mondta a jelenlegi polgármester, hogy a társulást a fideszesek uralják, új városvezetésnek semmi köze hozzá, nem látnak bele a működésébe.

Kiakadtak Érden: „Szégyen, hogy nincsenek utak és porzik minden Érden” – közben egymást osztja a régi és az új polgármester

Csőzik László azt álltja, hogy elődje és annak alpolgármetere 5 éve havi 250 ezer forint csatornázási tiszteletdíjat szavaztak meg maguknak, lényegében T. Mészáros András és korábbi alpolgármestere a mai napig havonta megkapja egy-egy érdi család akkori befizetését.

A korábbi polgármester, T. Mészáros András most a rendőrséghez fordul. Friss posztjában azt írta, hogy „Az érdi baloldal Csőzik László vezetésével évek óta hazugságkampányt folytat Érd egyik sikertörténete, a csatornázási program ellen. A 2006-ig tartó ciklusban Csőzik Lászlónak az akkori szocialista polgármester beosztottjaként egyetlen komoly feladat volt: tető alá hozni az érdi csatornaprogramot” – írja a korábbi polgármester, majd így folytatja:

Ez a feladat meghaladta a képességeit, kudarcot vallott. Ezt ő maga is bevallotta nagy nyilvánosság előtt egy közösségi felületen. Nekünk 2006 után sikerült az, ami neki nem. Az ország legnagyobb környezetvédelmi beruházásában szinte teljes egészében csatornázottá tettük az addig alig 10 százalékában csatornázott várost.

T. Mészáros András, Érd korábbi polgármestere – Fotó: BPK

A korábbi polgármester azt is írja, hogy megteszik azt, amit a szerinte gyáva utóda nem mert megtenni. Mint fogalmaz: ”Ő aztán pontosan tudja, hogy csak kamuzott. Mi azonban most bejelentést fogunk tenni az érdi rendőrkapitányságon.”

Közben a Csőzik László jelenlegi polgármester azt írta a közösségi oldalán, hogy egy korábbi ügy miatt tanúként idézteti be T. Mészáros András korábbi polgármestert. Mint fogalmazott: „Így legalább itt is szembesíthetjük őt az összes kétes ügyével” – írta a jelenlegi városvezető az elődjéről.

Ha így folytatódik a háborúskodás Érden lassan polgárháborús állapotok alakulnak ki. Éppen tegnap írtunk arról, hogy a régi és az új polgármester már szemtől-szemben is egyre keményebben megy egymásnak.

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: Érdi városháza – Fotó: BPK