A Reuters nemzetközi hírügynökség szerint a kínai CanSino Biologics vállalat hétfőn közölte, hogy COVID-19-vakcináját sürgősségi alkalmazásra engedélyezték Magyarországon, ez a második kínai oltás, amely jóváhagyást kapott a Sinopharm után – írják. Ebből a vakcinából egy adag is elegendő, nem kell ismételni. Eddig Kínában, Pakisztánban és Mexikóban kapott engedélyt. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn megerősítette az újabb kínai vakcina magyarországi engedélyezésének hírét.

Magyar engedély

A kínai vállalat bejelentése szerint a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a III. fázisú vizsgálat időközi eredményei alapján engedélyt adott a CanSino oltás, a Convidecia márkanévvel illetett készítmény felhasználására – áll a társaság közleményében a hírügynökség szerint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy adag elegendő

A kínai gyártó weboldalán elérhető információk szerint a most engedélyezett vakcinából elegendő egyetlen adag injekció, nincs szükség ismétlőoltásra. Eddig Kínában, Pakisztánban és Mexikóban engedélyezték. IDE KAPCSOLÓDIK: Ennyibe fog kerülni a Pfizer vakcina a magán oltóközpontban

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

600 alkalmazott

A CanSinoBiologics vállalatot 2009-ben alapították, a székhelye a Peking melletti Tiencsinben van. Ez a város majdnem akkora, mint az egész Észak-Dunántúl. A vállalatnak 600 alkalmazottja van. Gyártanak ebola-elleni vakcinát és más oltásokat is. EZT IS ÉRDEMES TUDNOD: Kiderült, ezek a betegségek számítanak krónikus betegségnek az oltási listán

Magyarország az első

Magyarország volt az első olyan EU-ország, amely kínai vagy orosz vakcinákat vásárolt és használt, és különálló jóváhagyási gyakorlata és az oltásokkal kapcsolatos tárgyalások kritikákat is kapott Brüsszelből – írja a Napi.hu.

Késnek a nyugati vakcinák

Újabban több európai ország is kifejezte érdeklődését az orosz és kínai oltások megvásárlása iránt, mivel a nyugati szállítóktól érkező szállítmányok késnek vagy lassúak.

A Sinopharm vakcinát már használja Magyarország

Magyarország jóváhagyta a China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) által kifejlesztett Covid-19-vakcináját már februárban.

Nem adnak EU-s oltásigazolást

Múlt héten arról döntött az Európai Bizottság, hogy EU-s vakcinaútlevelet csak az EU által engedélyezett készítményekre adhatnak ki a tagországok. Mivel eddig egyetlen kínai oltást sem engedélyezett az EU, ezért aki kínai oltást kap, nyáron nehezebben utazhat majd külföldre nyaralni. IDE KAPCSOLÓDIK: Most már biztos: csak az EU által engedélyezett vakcinákra adnak vakcinaútlevelet, közben egy uniós biztos arról beszélt jó az orosz Szputnyik V oltás

Még nem adtak ki tájékoztatást

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján megerősítette az új kínai vakcina engedélyezésének hírét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos cikkek, olvasd el ezeket is!

Kiemelt kép: illusztráció